2015-07-13 14:40

2015-10-11 15:35

Dolly Partons syster till Nykroppa på lördag, vilken rivstart!

Rånald Engelbrekt, kassör i Nykroppaparkens styrelse, som satsar på nystart med spelningar i parken i sommar.

– Jag hoppas att de kommer i år, det är inte alltid de dyker upp. På lördag har vi bokat in The Cadillac band med bland andra Stella Parton, som är en duktig countrysångerska som sin storasyster Dolly, och Little Gerhard.

Så Little Gerhard is still going strong?

– Jodå han turnerar fortfarande vid 81 års ålder. Det märks att han är gammal men det håller än. En äldre dam ringde och frågade om hon kunde få träffa honom i samband med spelningen. Han sprang tydligen efter hennes syster när de bodde i Nacka som unga. Så det får vi försöka ordna såklart.

Vad har ni mer inbokat i sommar?

– Den 27 augusti är parken uthyrd till en pensionärsförening hela dagen som har kickoff. Då ska vi ställa i ordning den som det var förr med pilkastning och lotterihjul. Och den 5 september har vi bokat in Travelin' band Borås som kör en Creedence tribute show. Trots att det är under Oxhälja i Filipstad räknar jag med att folk kommer hit på spelningen. Vi hoppas också kunna ha trubadurer och kaffeservering här.

Hur ser statusen ut för folkparken i Nykroppa, många står och förfaller?

– Ja, det är samma här. Det har inte varit någon aktivitet på sommaren, bara bingo på vintern. De senaste åren har vi renoverat taket på dansbanan och installerat bergvärme för 1,5 miljoner kronor, men det finns mer att göra.

Hur ska ni locka folk till spelningarna?

– Parken öppnade för 107 år sedan och blomstrade på 50-60-talen så jag hoppas mycket på att de äldre kommer hit. De och raggarfolket, de är trogna och gillar att åka runt till folkparkerna.

– Jag hoppas att de kommer i år, det är inte alltid de dyker upp. På lördag har vi bokat in The Cadillac band med bland andra Stella Parton, som är en duktig countrysångerska som sin storasyster Dolly, och Little Gerhard.

Så Little Gerhard is still going strong?

– Jodå han turnerar fortfarande vid 81 års ålder. Det märks att han är gammal men det håller än. En äldre dam ringde och frågade om hon kunde få träffa honom i samband med spelningen. Han sprang tydligen efter hennes syster när de bodde i Nacka som unga. Så det får vi försöka ordna såklart.

Vad har ni mer inbokat i sommar?

– Den 27 augusti är parken uthyrd till en pensionärsförening hela dagen som har kickoff. Då ska vi ställa i ordning den som det var förr med pilkastning och lotterihjul. Och den 5 september har vi bokat in Travelin' band Borås som kör en Creedence tribute show. Trots att det är under Oxhälja i Filipstad räknar jag med att folk kommer hit på spelningen. Vi hoppas också kunna ha trubadurer och kaffeservering här.

Hur ser statusen ut för folkparken i Nykroppa, många står och förfaller?

– Ja, det är samma här. Det har inte varit någon aktivitet på sommaren, bara bingo på vintern. De senaste åren har vi renoverat taket på dansbanan och installerat bergvärme för 1,5 miljoner kronor, men det finns mer att göra.

Hur ska ni locka folk till spelningarna?

– Parken öppnade för 107 år sedan och blomstrade på 50-60-talen så jag hoppas mycket på att de äldre kommer hit. De och raggarfolket, de är trogna och gillar att åka runt till folkparkerna.