2015-07-09 06:00

2015-07-09 06:00

Åtalas för åtta brott

FILIPSTAD: Bröt sig in i bostad mitt i natten och stal öl och bröd

Fyra stölder, var av en betraktas som grov, samt en skadegörelse – alla på samma gata.
I slutet av december levde mannen i 20-årsåldern om ordentligt i utkanten av Filipstad.
Nu åtalas han vid Värmlands tingsrätt.

De flesta av brotten begicks mellan den 16 och 18 december förra året.

Vid ett snatteri på Coop i Filipstad, där mannen stal strumpor och handskar till ett värde av 598 kronor, ska han samtidigt ha haft en kniv på sig, vilken enligt åtalet var ämnad att användas som vapen.

Mannen är även misstänkt för tre stölder, bland annat för att han försökte stjäla en personbil dagarna efter snatteriet på matbutiken. Vid samma tillfälle ska han även ha stulit cigaretter från en bostad på samma gata. Han ska då också ha krossat en fönsterruta på en fastighet så att skador för 5 625 kronor uppstått. För det åtalas han för skadegörelse.

Det tredje stöldbrottet ägde även det rum inom samma tidsrymd, mannen ska då ha stulit medicin, engångssprutor och en telefonladdare.

Ett fall av grov stöld finns också med bland punkterna i åtalet. Också denna gång skedde mannens brottsutövande på gatan där han försökte stjäla bilen. Mannen har enligt åtalet trängt sig in i en annan mans bostad mitt i natten och stulit en plånbok, en limpa, fem burkar öl, två paket cigaretter samt rulltobak, allt till ett värde av cirka 420 kronor.

Enligt stämningsansökan misstänks mannen även ha gjort sig skyldig till tre fall av narkotikabrott.

De flesta av brotten begicks mellan den 16 och 18 december förra året.

Vid ett snatteri på Coop i Filipstad, där mannen stal strumpor och handskar till ett värde av 598 kronor, ska han samtidigt ha haft en kniv på sig, vilken enligt åtalet var ämnad att användas som vapen.

Mannen är även misstänkt för tre stölder, bland annat för att han försökte stjäla en personbil dagarna efter snatteriet på matbutiken. Vid samma tillfälle ska han även ha stulit cigaretter från en bostad på samma gata. Han ska då också ha krossat en fönsterruta på en fastighet så att skador för 5 625 kronor uppstått. För det åtalas han för skadegörelse.

Det tredje stöldbrottet ägde även det rum inom samma tidsrymd, mannen ska då ha stulit medicin, engångssprutor och en telefonladdare.

Ett fall av grov stöld finns också med bland punkterna i åtalet. Också denna gång skedde mannens brottsutövande på gatan där han försökte stjäla bilen. Mannen har enligt åtalet trängt sig in i en annan mans bostad mitt i natten och stulit en plånbok, en limpa, fem burkar öl, två paket cigaretter samt rulltobak, allt till ett värde av cirka 420 kronor.

Enligt stämningsansökan misstänks mannen även ha gjort sig skyldig till tre fall av narkotikabrott.