2015-07-02 06:00

2015-07-02 06:00

Sopsyndare slog till igen

FILIPSTAD: Återvinningsstation har blivit avstjälpningsplats

Överfyllda containrar – och på backen en stor hög med kläder och därtill ett par trasiga möbler. Det är inte vackert vid återvinningen vid OKQ8. Sopsyndarna har slagit till igen!

Vid containrarna där det ska slängas återvinningsbara förpackningar fanns efter helgen en hel del annat som om det ska slängas, inte alls ska hamna på återvinningsstationen. Mot staketet bakom raden av containrar tronade bland annat en stor hög med kläder och mot en av containrarna lutade resterna av två bord.

Av ett städschema på Förpacknings- och tidningsinsamlingens, FTI:s, hemsida framgår att återvinningscentralen städas en gång i veckan. Men sopsyndarna hinner uppenbarligen fylla på med viss regelbundenhet de också – det är inte många veckor sedan FT senast rapporterade om nedskräpning på samma ställe.

Sopsyndare och nedskräpare gör att behovet av städning blir mer omfattande än normalt, men Ulla Krohn, regionchef på FTI, lovar en allmän uppsnyggning av stationerna i samband med att Åsenleden får sin nya återvinningsstation.

Vi kommer att under slutet av sommaren att renovera alla övriga stationer, sätta upp nya informationsskyltar, laga staket och snygga till, berättar hon.

Förutom de rena sopsynderna finns vid stationen vid OKQ8 också saker som verkar ha ställts utanför containern för att det inte fick plats i överfyllda containrar. Malin Andersson, renhållningschef i kommunen, hoppas att den nya stationen vid Åsenleden, som invigs i början av juli, ska bli en lättnad:

– Det har saknats en återvinningsstation i norra delen av Filipstads tätort. Denna station kommer att serva boenden här och kanske även avlasta den välbesökta stationen vid OKQ8.

Vid containrarna där det ska slängas återvinningsbara förpackningar fanns efter helgen en hel del annat som om det ska slängas, inte alls ska hamna på återvinningsstationen. Mot staketet bakom raden av containrar tronade bland annat en stor hög med kläder och mot en av containrarna lutade resterna av två bord.

Av ett städschema på Förpacknings- och tidningsinsamlingens, FTI:s, hemsida framgår att återvinningscentralen städas en gång i veckan. Men sopsyndarna hinner uppenbarligen fylla på med viss regelbundenhet de också – det är inte många veckor sedan FT senast rapporterade om nedskräpning på samma ställe.

Sopsyndare och nedskräpare gör att behovet av städning blir mer omfattande än normalt, men Ulla Krohn, regionchef på FTI, lovar en allmän uppsnyggning av stationerna i samband med att Åsenleden får sin nya återvinningsstation.

Vi kommer att under slutet av sommaren att renovera alla övriga stationer, sätta upp nya informationsskyltar, laga staket och snygga till, berättar hon.

Förutom de rena sopsynderna finns vid stationen vid OKQ8 också saker som verkar ha ställts utanför containern för att det inte fick plats i överfyllda containrar. Malin Andersson, renhållningschef i kommunen, hoppas att den nya stationen vid Åsenleden, som invigs i början av juli, ska bli en lättnad:

– Det har saknats en återvinningsstation i norra delen av Filipstads tätort. Denna station kommer att serva boenden här och kanske även avlasta den välbesökta stationen vid OKQ8.