2015-06-25 06:00

2015-06-25 06:00

Musikgala för insamling till barnhem

FILIPSTAD: På lördag bli det Filipstad för Nepal

På lördag den 27 juni förvandlas Hotell Hertig Karl i Filipstad till en musikgala för barnen i Nepal efter jordbävningskatastrofen i april. Pengarna från stödgalan kommer oavkortat gå till barnhemmet ”Hope and love” i Nepal som filipstadsbon Monica Foogde driver.

–  Femton artister kommer uppträda och det kommer bli en fin kväll med mingel och lotteri, säger Marcos Ciscar som är musiker och initiativtagare till musikgalan.

Startskottet för lördagens musikgala började i maj när Marcos Ciscar hittade en artikel om jordbävningskatastrofen i Nepal som ägde rum i april. Artikeln berörde honom mycket och han bestämde sig för att dela den på Facebook tillsammans med en förfrågan om någon ville vara med och göra något för de drabbade i landet.

- Jag skrev att jag kan ge min tid och kom med förslaget att göra en musikgala för att samla in pengar, berättar han.

Responsen kom omedelbart och flera av Marcos vänner som också är musiker nappade på möjligheten att förena nytta med nöje. Innan Marcos visste ordet av det hade även Steiner Johansen som äger Hotell Hertig Karl erbjudit sig att låna ut lokalerna. Till råga på allt satt Monica Foogde på andra sidan jorden i Nepal och även hon funderade på att anordna en stödgala för att samla in pengar till organisationen och barnhemmet ”Hope and love” som hon driver.

– När jag sitter på ett kontor i Katmandu med internet får jag genom gemensamma bekanta kontakt med Marcos. Vi kände inte varandra innan och när det visade sig att vi hade liknande idéer kände båda att det var otroligt att vi fått kontakt med varandra, berättar Monica Foogde.

Några dagar senare reste Monica tillbaka till Filipstad där hon och Marcos träffas för att börja planera musikgalan.

– Jag hade tänkt skänka pengarna från musikgalan till röda korset eller någon större organisation men när jag träffade Monica kände jag att det var bättre att gynna ett projekt som man kan följa upp, säger Marcos Ciscar.

Förhoppningarna är att med hjälp av besökarna kunna samla in över 30 000 kronor under lördagskvällen. Pengar som kommer samlas in genom inträde och ett stödlotteri med fina priser.

– 30 000 kronor skulle räcka till skolgång och försörjning under tre månader för de nio barn som i dag bor på barnhemmet, berättar Monica.

–  Femton artister kommer uppträda och det kommer bli en fin kväll med mingel och lotteri, säger Marcos Ciscar som är musiker och initiativtagare till musikgalan.

Startskottet för lördagens musikgala började i maj när Marcos Ciscar hittade en artikel om jordbävningskatastrofen i Nepal som ägde rum i april. Artikeln berörde honom mycket och han bestämde sig för att dela den på Facebook tillsammans med en förfrågan om någon ville vara med och göra något för de drabbade i landet.

- Jag skrev att jag kan ge min tid och kom med förslaget att göra en musikgala för att samla in pengar, berättar han.

Responsen kom omedelbart och flera av Marcos vänner som också är musiker nappade på möjligheten att förena nytta med nöje. Innan Marcos visste ordet av det hade även Steiner Johansen som äger Hotell Hertig Karl erbjudit sig att låna ut lokalerna. Till råga på allt satt Monica Foogde på andra sidan jorden i Nepal och även hon funderade på att anordna en stödgala för att samla in pengar till organisationen och barnhemmet ”Hope and love” som hon driver.

– När jag sitter på ett kontor i Katmandu med internet får jag genom gemensamma bekanta kontakt med Marcos. Vi kände inte varandra innan och när det visade sig att vi hade liknande idéer kände båda att det var otroligt att vi fått kontakt med varandra, berättar Monica Foogde.

Några dagar senare reste Monica tillbaka till Filipstad där hon och Marcos träffas för att börja planera musikgalan.

– Jag hade tänkt skänka pengarna från musikgalan till röda korset eller någon större organisation men när jag träffade Monica kände jag att det var bättre att gynna ett projekt som man kan följa upp, säger Marcos Ciscar.

Förhoppningarna är att med hjälp av besökarna kunna samla in över 30 000 kronor under lördagskvällen. Pengar som kommer samlas in genom inträde och ett stödlotteri med fina priser.

– 30 000 kronor skulle räcka till skolgång och försörjning under tre månader för de nio barn som i dag bor på barnhemmet, berättar Monica.