2015-06-17 09:16

2015-06-17 09:16

Här går dansen i helgen

MIDSOMMAR: Många chanser att fira sommarens ankomst

MIDSOMMAR. Små grodorna blir inte hemlösa i år heller – det finns gott om ställen att skutta omkring när midsommarhelgen drar i gång.
Här är några av ställena i FT-området där midsommar firas.

Filipstad

Klockan 9 börjar midsommarfirandet på Munkeberg med blomsterplockning till midsommarstången. Klockan 15 är det dans och firande kring midsommarstången tillsammans med Filipstads folkdansare ledda av Margareta Davidsson och Ulrika Wiker på dragspel. Det lockas även med paketlotteri och fiskdamm samt guidad visning av Bergmansgården och Storbrohyttan.

Lesjöfors

Här är det traditionellt midsommarfirande från klockan 11 med sång, dans fika och lotteri vid servicecentret Lyktan. Klockan 13.15 fortsätter dansen vid servicehuset Ugglan.

Nykroppa

Midsommarfirande i två dagar blir det vid Breviks hembygdsgård i Nykroppa. På midsommarafton är det blomplockning till stången klockan 10 och på midsommardagen är det traditionellt midsommarfirande mellan 14 och 17.00. Det blir dans kring midsommarstången, underhållning, lotteri och servering.

Gåsborn

I Gåsborn firas traditionellt vid Klintgården. Klockan 9 på midsommarafton kläs stången och klockan 13 är det dags för folkdans och lekar. Servering med stor värmländsk kakbuffé samt fiskdamm och lotterier väntar också, allt vid Klintgården. Skulle det bli regn flyttar firandet inomhus.

Långban

På midsommardagen har man för andra året i rad har midsommarfirande i Långban med Figurteatern som har vernissage klockan 15 på sin utställning. Klockan 17 är det traditionell midsommardans kring stången i kalassalen i den gamla gästgiverigården i Långban. Från klockan 18 väntar musikunderhållning av gruppen ESMU 12, EMA och Rolf Carlsson band smygstartar sin sommarturné. Kvällen avslutas med Robert Lighthouse enmansblues.

Hällefors

Här firas det på hembygdsgården på midsommarafton. Klockan 14 drar det i gång med lekledarna Marita och Saga. Musik och barnteater utlovas också.

Grythyttan

På hembygdsgården Skräddartorp firas det på midsommarafton med traditionell dans kring stången, kaffe i det gröna och sång och musik. Stången reses klockan 15.

Hjulsjö

Klockan 14 blir det midsommarfirande vid badplatsen i Hjulsjö. De som vill vara med uppmanas ta med sig både fikakorg och blombukett och gärna en tårta till tårtbuffén. Blir vädret dåligt blir firandet ändå av – inomhus.

Bjurbäcken

Midsommarfirande vid Bjurbäckens slussar startar med blomplockning 12.00 på midsommarafton. Dekorering och resning av midsommarstången. Musik, servering och tipspromenad.

Storfors

Traditionellt midsommarfirande vid Bergsjö bygdegård klockan 14.30, dekorering och resning av midsommarstången, dans och servering.

Kväggeshyttan

Traditionellt midsommarfirande med dans och lekar kring midsommarstången vid Kväggeshyttans bygdegård kl12. Servering, gratis godis till barnen, dragkamp och luftgevärsskytte med mera.

Molkom

På Nyeds hembygdsgård firas midsommar klockan 14 till 17 med dans runt stången, folkdans av Leikarringen Huldra, bröllop och namngivning.

Ha nu en riktigt trevlig midsommar alla FT-läsare!

Filipstad

Klockan 9 börjar midsommarfirandet på Munkeberg med blomsterplockning till midsommarstången. Klockan 15 är det dans och firande kring midsommarstången tillsammans med Filipstads folkdansare ledda av Margareta Davidsson och Ulrika Wiker på dragspel. Det lockas även med paketlotteri och fiskdamm samt guidad visning av Bergmansgården och Storbrohyttan.

Lesjöfors

Här är det traditionellt midsommarfirande från klockan 11 med sång, dans fika och lotteri vid servicecentret Lyktan. Klockan 13.15 fortsätter dansen vid servicehuset Ugglan.

Nykroppa

Midsommarfirande i två dagar blir det vid Breviks hembygdsgård i Nykroppa. På midsommarafton är det blomplockning till stången klockan 10 och på midsommardagen är det traditionellt midsommarfirande mellan 14 och 17.00. Det blir dans kring midsommarstången, underhållning, lotteri och servering.

Gåsborn

I Gåsborn firas traditionellt vid Klintgården. Klockan 9 på midsommarafton kläs stången och klockan 13 är det dags för folkdans och lekar. Servering med stor värmländsk kakbuffé samt fiskdamm och lotterier väntar också, allt vid Klintgården. Skulle det bli regn flyttar firandet inomhus.

Långban

På midsommardagen har man för andra året i rad har midsommarfirande i Långban med Figurteatern som har vernissage klockan 15 på sin utställning. Klockan 17 är det traditionell midsommardans kring stången i kalassalen i den gamla gästgiverigården i Långban. Från klockan 18 väntar musikunderhållning av gruppen ESMU 12, EMA och Rolf Carlsson band smygstartar sin sommarturné. Kvällen avslutas med Robert Lighthouse enmansblues.

Hällefors

Här firas det på hembygdsgården på midsommarafton. Klockan 14 drar det i gång med lekledarna Marita och Saga. Musik och barnteater utlovas också.

Grythyttan

På hembygdsgården Skräddartorp firas det på midsommarafton med traditionell dans kring stången, kaffe i det gröna och sång och musik. Stången reses klockan 15.

Hjulsjö

Klockan 14 blir det midsommarfirande vid badplatsen i Hjulsjö. De som vill vara med uppmanas ta med sig både fikakorg och blombukett och gärna en tårta till tårtbuffén. Blir vädret dåligt blir firandet ändå av – inomhus.

Bjurbäcken

Midsommarfirande vid Bjurbäckens slussar startar med blomplockning 12.00 på midsommarafton. Dekorering och resning av midsommarstången. Musik, servering och tipspromenad.

Storfors

Traditionellt midsommarfirande vid Bergsjö bygdegård klockan 14.30, dekorering och resning av midsommarstången, dans och servering.

Kväggeshyttan

Traditionellt midsommarfirande med dans och lekar kring midsommarstången vid Kväggeshyttans bygdegård kl12. Servering, gratis godis till barnen, dragkamp och luftgevärsskytte med mera.

Molkom

På Nyeds hembygdsgård firas midsommar klockan 14 till 17 med dans runt stången, folkdans av Leikarringen Huldra, bröllop och namngivning.

Ha nu en riktigt trevlig midsommar alla FT-läsare!