2015-06-15 15:54

2015-06-15 15:54

Oklart vad som orsakade branden på hvb-hemmet

FILIPSTAD: Personalen ingrep rådigt

Varför det på lördagsnatten började brinna på ett boende för ensamkommande flyktingbarn är ännu okänt.
En teori är att en lampa i en säng är orsaken.

Larmet om branden inkom vid 03.30-tiden. När räddningstjänsten anlände till hvb-hemmet på Blombackavägen hade personalen på boendet redan utrymt byggnaden och rådigt släckt elden med en brandsläckare.

Rökdykare skickades ändå in för att släcka små glödbränder innan fastigheten kunde börja ventileras med fläktar.

Enligt polisen är det fortfarande oklart vad som orsakat branden. Misstankar finns om att en lampa som låg placerad i en säng kan vara orsaken. På grund av detta, och att händelsen utgjorde fara för människor, rubriceras händelsen som mordbrand.

En teknisk undersökning ska göras under onsdagen.

Larmet om branden inkom vid 03.30-tiden. När räddningstjänsten anlände till hvb-hemmet på Blombackavägen hade personalen på boendet redan utrymt byggnaden och rådigt släckt elden med en brandsläckare.

Rökdykare skickades ändå in för att släcka små glödbränder innan fastigheten kunde börja ventileras med fläktar.

Enligt polisen är det fortfarande oklart vad som orsakat branden. Misstankar finns om att en lampa som låg placerad i en säng kan vara orsaken. På grund av detta, och att händelsen utgjorde fara för människor, rubriceras händelsen som mordbrand.

En teknisk undersökning ska göras under onsdagen.