2015-05-25 14:54

2015-05-25 14:54

Dömd för misshandel

FILIPSTAD: Gav sig på kvinna i hennes hem

I kraftigt berusat tillstånd tog sig 27-åringen in i kvinnans bostad varpå han attackerade henne. På måndagen dömdes han för misshandel.

Händelsen inträffade förra sommaren. Mannen och kvinna är bekanta sedan tidigare och den aktuella kvällen ville mannen komma och hämta ett par hörlurar hemma hos kvinnan. Hon ville inte släppa in 27-åringen som då trängde sig in i bostaden, gav kvinnan en örfil och anklagade henne för att ljuga. Mannen var vid tillfället kraftigt påverkad av både alkohol och andra preparat. 27-åringen ska sedan ha dragit ner kvinnan på golvet två gånger, vilket gjort att hon slagit i huvudet. När hon låg på golvet ska han även ha hällt ett glas vatten över henne. Kvinnan ska efter misshandel ha blött näsblod och ådragit sig en del blåmärken, bland annat i ansiktet. Efter händelsen ska kvinnan ha gått hem till 27-åringens mamma, där hon fick hjälp att kontakta polisen.

Mannen belades med kontaktförbud, vilket han brutit mot vid ett flertal tillfällen. Några veckor efter misshandel ska han även ha krossat en fönsterruta på kvinnans bostad, något som enligt domen skapat stor oro hos kvinnan.

27-åringen, som tidigare är dömd för misshandel, utsågs på måndagen av tingsrätten skyldig till misshandel av kvinnan. Han dömdes även för överträdelse av kontaktförbud och skadegörelse, bland annat för rutan men även för en spegel han krossat vid misshandelstillfället.

Mannen behandlas just nu på ett behandlingshem för sitt missbruk, vilket han enligt rätten ska fortsätta med. Han ska dessutom betala ett skadestånd på nära 17 000 kronor till kvinnan.

Händelsen inträffade förra sommaren. Mannen och kvinna är bekanta sedan tidigare och den aktuella kvällen ville mannen komma och hämta ett par hörlurar hemma hos kvinnan. Hon ville inte släppa in 27-åringen som då trängde sig in i bostaden, gav kvinnan en örfil och anklagade henne för att ljuga. Mannen var vid tillfället kraftigt påverkad av både alkohol och andra preparat. 27-åringen ska sedan ha dragit ner kvinnan på golvet två gånger, vilket gjort att hon slagit i huvudet. När hon låg på golvet ska han även ha hällt ett glas vatten över henne. Kvinnan ska efter misshandel ha blött näsblod och ådragit sig en del blåmärken, bland annat i ansiktet. Efter händelsen ska kvinnan ha gått hem till 27-åringens mamma, där hon fick hjälp att kontakta polisen.

Mannen belades med kontaktförbud, vilket han brutit mot vid ett flertal tillfällen. Några veckor efter misshandel ska han även ha krossat en fönsterruta på kvinnans bostad, något som enligt domen skapat stor oro hos kvinnan.

27-åringen, som tidigare är dömd för misshandel, utsågs på måndagen av tingsrätten skyldig till misshandel av kvinnan. Han dömdes även för överträdelse av kontaktförbud och skadegörelse, bland annat för rutan men även för en spegel han krossat vid misshandelstillfället.

Mannen behandlas just nu på ett behandlingshem för sitt missbruk, vilket han enligt rätten ska fortsätta med. Han ska dessutom betala ett skadestånd på nära 17 000 kronor till kvinnan.