2015-05-18 17:55

2015-05-18 17:56

Dags för vårens motorfest

LESJÖFORS: Spring Flattrack day körs på Stålvallen

Än en gång kommer Stålvallens bandyplan vara spelplats för veteranfordonstävlingen som i fjol blev en riktig publiksuccé. Med bara några dagar tills startskottet avlossas har över ett 40-tal ekipage anmält sig till Spring Flattrack day.

Precis som i fjol ställde den milda vintern till det och vintertävlingen på is, Färnsjörepan, fick än en gång ställas in.

Ur detta ledsamma öde föddes dock förra året idén om en ersättningstävling som kom att bli Spring Flattrack day – ett bra komplement till föreningen Hjulhäljas andra veteranfordonsrace.

Favorit i repris

Tävlingen kommer att äga rum nu på lördag, den 23 maj, på Stålvallen i Lesjöfors och beskrivs som en favorit i repris – inte minst på grund av den stora publik som intog läktaren i fjol för att se när äldre pärlor fick gruset att flyga i ovalbanan.

Fordon som till helgen går att beskåda är bland annat en Pontiac Firebird -69, en DeSoto 1948 och en Silverpil. Förutom många hemmaåkare från Lesjöfors och Filipstad, kommer deltagarna från hela landet – inklusive några åkare från våra grannländer.

Precis som i fjol ställde den milda vintern till det och vintertävlingen på is, Färnsjörepan, fick än en gång ställas in.

Ur detta ledsamma öde föddes dock förra året idén om en ersättningstävling som kom att bli Spring Flattrack day – ett bra komplement till föreningen Hjulhäljas andra veteranfordonsrace.

Favorit i repris

Tävlingen kommer att äga rum nu på lördag, den 23 maj, på Stålvallen i Lesjöfors och beskrivs som en favorit i repris – inte minst på grund av den stora publik som intog läktaren i fjol för att se när äldre pärlor fick gruset att flyga i ovalbanan.

Fordon som till helgen går att beskåda är bland annat en Pontiac Firebird -69, en DeSoto 1948 och en Silverpil. Förutom många hemmaåkare från Lesjöfors och Filipstad, kommer deltagarna från hela landet – inklusive några åkare från våra grannländer.