2015-05-07 06:00

2015-05-07 15:25

En Lyckans dag för barnen

FILIPSTAD: Nya förskolan invigd med klipp, tal och presenter

Gratulanterna var många när den nya förskolan Lyckan invigdes på tisdagsförmiddagen. Kommunalrådet höll tal, buns ordförande klippte bandet och sedan blev det fruktstund – barnen gjorde stora ögon när en jättepaprika klev ut på trappan och började dela ut frukt.

Men sedan var det allt de vuxna som kom på besök som gjorde stora ögon, när det var dags för att gå husesyn i den nya förskolans lokaler. Barnen har ju varit på plats längre och för dem är allt det fina vardag – men för besökarna var det ingen vanlig dag på jobbet.

– För en kommunstyrelseordförande är det här en riktigt rolig dag. Det är jätteroligt att det är nytt och att det är för våra yngsta, sa Per Gruvberger i sitt invigningstal.

Han passade på att tacka både dem som jobbat med bygget och personalen som nu jobbar på förskolan, innan det blev Torbjörn Parlings tur att kliva fram med saxen mot det blågula bandet. Också han hade en rolig dag på jobbet:

– Det är alltid bra med nytt – det är framåtanda! säger han.

Han har varit med och invigt många nya förskoleavdelningar på senare tid.

– Det har blivit sex nya avdelningar på ett år, berättar han.

Bygger bort kö

Bakom den stora utbyggnaden ligger en ökande efterfrågan på barnomsorgsplatser, som gjorde att köerna växte. Nu ska kommunen klara kravet på max fyra månaders väntetid.

– Vi klarar köerna, lovar Torbjörn Parling.

Katarina Magnusson, förskolechef, sken som en sol dagen till ära och inte bara för att hon tog emot presenterna som gästerna överräckte. Hon har ju också varit med och byggt upp allt det nya, och har tillsammans med personalen haft ett finger med i det mesta.

– Nu känns det jättebra! Det har varit mycket jobb med att skapa och starta en helt ny förskola, säger hon.

Successiv start

Verksamheten smög i gång i mitten av februari då inflyttningen skedde och först kom Lejonkulan, som hållit till i tillfälliga lokaler. Sen kom nattis i mars.

– Vi har successivt skolat in barn och personal.

När alla är på plats är det 54 barn på de tre nya förskoleavdelningarna, plus ett varierande antal på nattis. 13 anställda arbetar med barnomsorgen på Lyckan, inklusive nattisavdelningen. Riktigt allt är dock inte helt klart än: närmast gäller att planera utemiljön – där är det fortfarande en bit kvar. Medan invigningen pågick på ena sidan av huset jobbade en grävmaskinist på andra sidan...

Men sedan var det allt de vuxna som kom på besök som gjorde stora ögon, när det var dags för att gå husesyn i den nya förskolans lokaler. Barnen har ju varit på plats längre och för dem är allt det fina vardag – men för besökarna var det ingen vanlig dag på jobbet.

– För en kommunstyrelseordförande är det här en riktigt rolig dag. Det är jätteroligt att det är nytt och att det är för våra yngsta, sa Per Gruvberger i sitt invigningstal.

Han passade på att tacka både dem som jobbat med bygget och personalen som nu jobbar på förskolan, innan det blev Torbjörn Parlings tur att kliva fram med saxen mot det blågula bandet. Också han hade en rolig dag på jobbet:

– Det är alltid bra med nytt – det är framåtanda! säger han.

Han har varit med och invigt många nya förskoleavdelningar på senare tid.

– Det har blivit sex nya avdelningar på ett år, berättar han.

Bygger bort kö

Bakom den stora utbyggnaden ligger en ökande efterfrågan på barnomsorgsplatser, som gjorde att köerna växte. Nu ska kommunen klara kravet på max fyra månaders väntetid.

– Vi klarar köerna, lovar Torbjörn Parling.

Katarina Magnusson, förskolechef, sken som en sol dagen till ära och inte bara för att hon tog emot presenterna som gästerna överräckte. Hon har ju också varit med och byggt upp allt det nya, och har tillsammans med personalen haft ett finger med i det mesta.

– Nu känns det jättebra! Det har varit mycket jobb med att skapa och starta en helt ny förskola, säger hon.

Successiv start

Verksamheten smög i gång i mitten av februari då inflyttningen skedde och först kom Lejonkulan, som hållit till i tillfälliga lokaler. Sen kom nattis i mars.

– Vi har successivt skolat in barn och personal.

När alla är på plats är det 54 barn på de tre nya förskoleavdelningarna, plus ett varierande antal på nattis. 13 anställda arbetar med barnomsorgen på Lyckan, inklusive nattisavdelningen. Riktigt allt är dock inte helt klart än: närmast gäller att planera utemiljön – där är det fortfarande en bit kvar. Medan invigningen pågick på ena sidan av huset jobbade en grävmaskinist på andra sidan...