2015-04-17 17:47

2015-04-17 17:48

Sista chansen för tekniska talanger

FILIPSTAD: Nu brådskar det

Det är bara ett par dagar kvar att söka stipendiet till Bröderna John och Nils Ericssons minne.
– Det går bra att sända in egen ansökan eller nominera annan person eller enhet, säger kultursekreteraren Ann Sjöberg.

Stipendiet Bröderna John och Nils Ericssons minne som delas ut för elfte året har avsikt att främja intresset för teknik, mekanik och naturvetenskap bland barn och unga. Vidare ska det underlätta framväxten av innovatörs- och entreprenörsanda i samhället och lyfta fram det tekniska Värmland vid sidan av det litterära och kulturella. Stipendiet är på tiotusen kronor och kan sökas av personer eller grupper som är verksamma i Sverige eller har svensk samhällsutveckling som mål.

– Stipendiet har ganska vida ramar, det har varit både studenter, forskare, doktorander som förskolor som jobbat teknik och matematiktema som blivit stipendiater, säger Ann Sjöberg.

Sista ansökningsdagen är måndag 20 april.

– Det går även bra att lämna ansökan direkt i kommunhuset, tipsar Ann.

Stipendiet Bröderna John och Nils Ericssons minne som delas ut för elfte året har avsikt att främja intresset för teknik, mekanik och naturvetenskap bland barn och unga. Vidare ska det underlätta framväxten av innovatörs- och entreprenörsanda i samhället och lyfta fram det tekniska Värmland vid sidan av det litterära och kulturella. Stipendiet är på tiotusen kronor och kan sökas av personer eller grupper som är verksamma i Sverige eller har svensk samhällsutveckling som mål.

– Stipendiet har ganska vida ramar, det har varit både studenter, forskare, doktorander som förskolor som jobbat teknik och matematiktema som blivit stipendiater, säger Ann Sjöberg.

Sista ansökningsdagen är måndag 20 april.

– Det går även bra att lämna ansökan direkt i kommunhuset, tipsar Ann.