2015-02-11 18:04

2015-03-13 14:02

Gasen är basen i nya rallylåten

Svenska rallyt

Nu drar Svenska rallyt i gång – och soundtracket är klart. Tomas Hedman, radioman med rötterna i Filipstad, har än en gång förvandlat en vanlig hitlåt till en rolig rallylåt.

”All about the bass” heter låten med Meghan Trainor som är basen(!) för årets rallylåt. I Radio Värmlands tappning heter den Mera gas och för sången står välklingande Arvikatrion The Hebbe sisters.

Den nya texten är författad av Tomas Hedman, som gjort det till tradition att omforma kända låtar till rallylåtar. 12 låtar har det blivit hittills.

Den första kom 2003, hette Nu är svenska rallyt här och baserades på Michael Jackson-hiten Black or white.

Bland låtarna som stöpts om under årens lopp finns även Hum hum från Humlegården (som blev Wrom wrom i Värmlandsskogen) och I love Europe, som blev Jag är rallyt. Och dansplågan Dansa pausa blev – givetvis – Gasa Bromsa

1 Hur kom det sig att detta med rallylåtar blev en tradition?

– Jag började jobba heltid här på radion 2002 och kom ganska snart i gång med att göra parodilåtar. Sen när rallyt 2003 närmade sig tyckte vi att rallyt ska väl ha en låt. Det blev en succé så ett år senare gjorde vi en till, och sen har det bara rullat på.

2 Vilken är din egen favorit bland de 12?

– Jag är väldigt förtjust i Jag gasar på. Johanna Boes sjöng den och den är baserad på låten Mikrofonkåt.

3 Apropå den långa listan med rallylåtar – vad gjorde du 2009? Då blev det ingen låt ser jag här på listan!

– Jag tror det var då jag var pappaledig.

4 Vad avgör vad som passar som rallylåt?

– Det ska vara glädje och energi i låten och det ska vara ett gott tempo. Fast i år har jag valt att bryta lite med traditionen, årets låt är mer laid back, lite swing. Jag tyckte den passade bra och med Hebbe sisters också. En del har tyckt att det ska vara mer rockigt, men jag vill ju gärna utveckla det hela också och inte göra samma sorts låt varje år.

5 Hur mycket rally är du själv ute och ser?

– Inte ett dugg! Jag är en av de minst rallyengagerade medarbetarna på Radio Värmland. Men jag brukar i alla fall gå med mina barn på någon av introduktionsdagarna när rallyt är på travet.

”All about the bass” heter låten med Meghan Trainor som är basen(!) för årets rallylåt. I Radio Värmlands tappning heter den Mera gas och för sången står välklingande Arvikatrion The Hebbe sisters.

Den nya texten är författad av Tomas Hedman, som gjort det till tradition att omforma kända låtar till rallylåtar. 12 låtar har det blivit hittills.

Den första kom 2003, hette Nu är svenska rallyt här och baserades på Michael Jackson-hiten Black or white.

Bland låtarna som stöpts om under årens lopp finns även Hum hum från Humlegården (som blev Wrom wrom i Värmlandsskogen) och I love Europe, som blev Jag är rallyt. Och dansplågan Dansa pausa blev – givetvis – Gasa Bromsa

1 Hur kom det sig att detta med rallylåtar blev en tradition?

– Jag började jobba heltid här på radion 2002 och kom ganska snart i gång med att göra parodilåtar. Sen när rallyt 2003 närmade sig tyckte vi att rallyt ska väl ha en låt. Det blev en succé så ett år senare gjorde vi en till, och sen har det bara rullat på.

2 Vilken är din egen favorit bland de 12?

– Jag är väldigt förtjust i Jag gasar på. Johanna Boes sjöng den och den är baserad på låten Mikrofonkåt.

3 Apropå den långa listan med rallylåtar – vad gjorde du 2009? Då blev det ingen låt ser jag här på listan!

– Jag tror det var då jag var pappaledig.

4 Vad avgör vad som passar som rallylåt?

– Det ska vara glädje och energi i låten och det ska vara ett gott tempo. Fast i år har jag valt att bryta lite med traditionen, årets låt är mer laid back, lite swing. Jag tyckte den passade bra och med Hebbe sisters också. En del har tyckt att det ska vara mer rockigt, men jag vill ju gärna utveckla det hela också och inte göra samma sorts låt varje år.

5 Hur mycket rally är du själv ute och ser?

– Inte ett dugg! Jag är en av de minst rallyengagerade medarbetarna på Radio Värmland. Men jag brukar i alla fall gå med mina barn på någon av introduktionsdagarna när rallyt är på travet.