2015-02-09 12:29

2015-03-13 14:02

Lättad Jessica klar för final

MELODIFESTIVALEN: Första ambassadören räddad...

Nästa lördag är det Alla hjärtans dag. Men redan nu i lördags natt var det många hjärtan som klappade – inte minst tack vare förra Filipstadsambassadören Jessica Andersson.

Efter pärsen i Melodifestivalens så kallade green room fyllde Jessica i stort sett varje inlägg på sin Facebook med rosa hjärtan.

”Jag kan knappt förstå det, TUSEN TACK alla ni fantastiska som röstat på mig till finalen!!!” skrev Jessica Andersson på Facebook efter tävlingen i lördags kväll och infogade fyra hjärtan i statusraden.

Hon var glad och lättad, efter att framträdandet inte blivit riktigt som hon hoppats.

– Jag var hyfsat nöjd, men det kändes inte lika bra som på genrepet. Det var så klart nerver ... men sedan sjöng jag faktiskt fel text vid ett tillfälle, säger hon till svt.se.

”Helt knäckt”

– Jag blev så stressad av det att jag var helt knäckt när jag kom av scenen och träffade mina låtskrivare. Men de bedyrade att de inte hade hört det, och de har ju ändå skrivit låten, fortsätter hon.

Nu får hon en ny chans – kanske var det hjärterösterna, SVTs nya röstningsgiv, som gjorde det – för missen till trots blev det ju en finalplats.

Nästa lördag är det ingen Filipstadsambassadör att hålla koll på i mello-rutan, men sen drar det ihop sig igen. Den 21 februari sjunger nuvarande ambassadören Andreas Weise Bring out the fire i delfinalen i Östersund. Helgen därpå, den 28, kommer Hasse Kvinnaböske Andersson att göra sin schlagerdebut. Han sjunger Guld och gröna skogar i delfinalen i Örebro.

Sedan återstår att se om det blir trippelt ambassadörsmöte i finalen den 14 mars.

”Jag kan knappt förstå det, TUSEN TACK alla ni fantastiska som röstat på mig till finalen!!!” skrev Jessica Andersson på Facebook efter tävlingen i lördags kväll och infogade fyra hjärtan i statusraden.

Hon var glad och lättad, efter att framträdandet inte blivit riktigt som hon hoppats.

– Jag var hyfsat nöjd, men det kändes inte lika bra som på genrepet. Det var så klart nerver ... men sedan sjöng jag faktiskt fel text vid ett tillfälle, säger hon till svt.se.

”Helt knäckt”

– Jag blev så stressad av det att jag var helt knäckt när jag kom av scenen och träffade mina låtskrivare. Men de bedyrade att de inte hade hört det, och de har ju ändå skrivit låten, fortsätter hon.

Nu får hon en ny chans – kanske var det hjärterösterna, SVTs nya röstningsgiv, som gjorde det – för missen till trots blev det ju en finalplats.

Nästa lördag är det ingen Filipstadsambassadör att hålla koll på i mello-rutan, men sen drar det ihop sig igen. Den 21 februari sjunger nuvarande ambassadören Andreas Weise Bring out the fire i delfinalen i Östersund. Helgen därpå, den 28, kommer Hasse Kvinnaböske Andersson att göra sin schlagerdebut. Han sjunger Guld och gröna skogar i delfinalen i Örebro.

Sedan återstår att se om det blir trippelt ambassadörsmöte i finalen den 14 mars.