2015-01-22 06:00

2015-01-22 06:00

Män anhållna efter biljakt

FILIPSTAD: Beslagtog stöldgods och narkotika

En polispatrull satte efter en misstänkt bilist som inte ville stanna men fick avbryta biljakten då den blev för riskfull.

När föraren och passageraren greps samma dag fann polisen stöldgods i bilen.

Händelsen utspelade sig på tisdagseftermiddagen. En polispatrull fick syn på en manlig förare de kände igen och visste saknade körkort. När mannen inte ville stanna tog patrullen upp jakten på föraren och hans manliga medpassagerare.

Färden gick längs riksväg 26/63 i riktning mot Hällefors. Efter att den jagade bilen gjort flera våghalsiga omkörningar bedömde polispatrullen att det var för riskfyllt att fortsätta jakten.

Sladdspår avslöjade

Efter lite spaning kunde polisen dock till slut följa en del sladdspår som ledde dem till gärningsmännen. Tack vare detta kunde de gripas i området kring Saxhyttan.

I samband med arresterandet fann polisen stöldgods i bilen, vilket kan knytas till brott som ägt rum i Filipstad under den gångna helgen och början av denna vecka. Bland annat påträffades saker från en garagestöld samt snökedjor och en cd-spelare som stals från en lastbil som natt till tisdag stod parkerad vid gamla Karlstadsvägen. Även en del narkotika beslagtogs vid gripandet.

Männen anhölls senare och satt under onsdagseftermiddagen fortfarande i polisens förvar.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott – eget brukande, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt stöld. Medpassageraren är även han misstänkt för stöld samt ringa narkotikabrott.

Händelsen utspelade sig på tisdagseftermiddagen. En polispatrull fick syn på en manlig förare de kände igen och visste saknade körkort. När mannen inte ville stanna tog patrullen upp jakten på föraren och hans manliga medpassagerare.

Färden gick längs riksväg 26/63 i riktning mot Hällefors. Efter att den jagade bilen gjort flera våghalsiga omkörningar bedömde polispatrullen att det var för riskfyllt att fortsätta jakten.

Sladdspår avslöjade

Efter lite spaning kunde polisen dock till slut följa en del sladdspår som ledde dem till gärningsmännen. Tack vare detta kunde de gripas i området kring Saxhyttan.

I samband med arresterandet fann polisen stöldgods i bilen, vilket kan knytas till brott som ägt rum i Filipstad under den gångna helgen och början av denna vecka. Bland annat påträffades saker från en garagestöld samt snökedjor och en cd-spelare som stals från en lastbil som natt till tisdag stod parkerad vid gamla Karlstadsvägen. Även en del narkotika beslagtogs vid gripandet.

Männen anhölls senare och satt under onsdagseftermiddagen fortfarande i polisens förvar.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott – eget brukande, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt stöld. Medpassageraren är även han misstänkt för stöld samt ringa narkotikabrott.