2016-03-24 06:00

2016-03-24 06:00

Bara "Gröten" av gamla de gamla Bolticspelarna var på plats

KARLSTAD: Curt Einarsson, 71 i centrum

När Curt Einarsson gästade Karlstad för en tid sedan var kvällen i ett fullsatt Seniorernas hus vikt åt att berätta om gamla Boltic-minnen och hur framgångarna till de nio SM-gulden och segrarna i Europacupen kom till.

– Hård och tuff träning låg bakom allt, fastslog Curt, som bland annat nämnde att den tuffa hinderbanan som militära femkampare hade som ett av sina tävlingsmoment ingick i uppbyggnadsfasen. Och att springande besegra den tuffa och branta Svinbäcks-backen. Tvåmilatester i löpning förekom också.

Men det var bara Göran ”Gröten ” Olsson av de gamla mästarspelarna som dök upp och tog del av Curts nostalgiska tripp och tillbakablick. Det framgick av en handuppräckning. Snopet, kanske, inte minst för Curt själv. Många av de gamla guldvinnarna finns ju fortfarande kvar i Värmland och Karlstads-området.

Så det blev ”Gröten som Curt kom att lämna viss tid åt under mötet.

– ”Gröten” var en spelare både med och utan kvaliteter, medgav Curt.

Slitstyrka, offervilja, karakteriserade ”Grötens” förekommanden på bandyplanen.

Äldre profiler

Visst, Pelle Togner, dök inledningsvis upp och morsade som hastigast på Curt, men i övrigt var det bara några lite äldre profiler som fanns på plats denna kväll.

Som bolltekniske Sune Almkvist som hade sina bästa bandyår i Göta och Lesjöfors, för att efterhand också bli lagledare i Boltic. Målvakten Leif Odhe var också närvarande. Han följde med Sune till Lesjöfors, hamnade sedan i Filipstad innan han i likhet med Sune blev spelare och lagledare i Boltic.

– Jag spelade två säsonger tillsammans med Sune i Lesjöfors. Men jag var även själv där ett tredje år, mindes Leif.

Det är nu precis 40 år sedan Curt startade sin era i Boltic, med ett första grästräningspass utanför Tingvalla isstadion. Efter Bolticåren kom Curt att ägna sig åt Vetlanda där han blivit bofast. Tre pojkar, Björn, Ulf och Per, har alla ägnat sig åt bandy. Ulf och Per ingick även denna säsong i Hammarbys elitserielag medan Björn, den enda av dem som växte upp i Karlstad, numera inte är aktiv.

 

 

– Hård och tuff träning låg bakom allt, fastslog Curt, som bland annat nämnde att den tuffa hinderbanan som militära femkampare hade som ett av sina tävlingsmoment ingick i uppbyggnadsfasen. Och att springande besegra den tuffa och branta Svinbäcks-backen. Tvåmilatester i löpning förekom också.

Men det var bara Göran ”Gröten ” Olsson av de gamla mästarspelarna som dök upp och tog del av Curts nostalgiska tripp och tillbakablick. Det framgick av en handuppräckning. Snopet, kanske, inte minst för Curt själv. Många av de gamla guldvinnarna finns ju fortfarande kvar i Värmland och Karlstads-området.

Så det blev ”Gröten som Curt kom att lämna viss tid åt under mötet.

– ”Gröten” var en spelare både med och utan kvaliteter, medgav Curt.

Slitstyrka, offervilja, karakteriserade ”Grötens” förekommanden på bandyplanen.

Äldre profiler

Visst, Pelle Togner, dök inledningsvis upp och morsade som hastigast på Curt, men i övrigt var det bara några lite äldre profiler som fanns på plats denna kväll.

Som bolltekniske Sune Almkvist som hade sina bästa bandyår i Göta och Lesjöfors, för att efterhand också bli lagledare i Boltic. Målvakten Leif Odhe var också närvarande. Han följde med Sune till Lesjöfors, hamnade sedan i Filipstad innan han i likhet med Sune blev spelare och lagledare i Boltic.

– Jag spelade två säsonger tillsammans med Sune i Lesjöfors. Men jag var även själv där ett tredje år, mindes Leif.

Det är nu precis 40 år sedan Curt startade sin era i Boltic, med ett första grästräningspass utanför Tingvalla isstadion. Efter Bolticåren kom Curt att ägna sig åt Vetlanda där han blivit bofast. Tre pojkar, Björn, Ulf och Per, har alla ägnat sig åt bandy. Ulf och Per ingick även denna säsong i Hammarbys elitserielag medan Björn, den enda av dem som växte upp i Karlstad, numera inte är aktiv.

 

 

  • Adrian Stolpe

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.