2015-01-25 17:48

2015-01-25 17:48

Falken bjöd in till kul dag

VALFJÄLLET: Full fart i slalombacken

HMF Falkens aktivitetsdag i Valfjället brukar vara uppskattad. I år deltog ett 40-tal medlemmar och nu ska verksamheten utökas.

Skoteråkning var ett uppskattat inslag under aktivitetsdagen och flera medlemmar åkte också slalom själva. Att åka skicart hör till dock till det mest populära och ger dessutom alla möjlighet att åka utför, även de som inte själva har de fysiska förutsättningarna. Föreningen äger, tillsammans med Värmlands handikappförbund, flera skicarts, både för vuxna och för barn. I år har fordonsparken också utökats med en så kallad biski, en lite lättare och smidigare variant.

Thomas Börjesson, som tryggt och säkert lotsar alla åksugna nerför backen, har precis varit på en veckolång kurs i Idre där han har tagit licens för att få köra den och för att utbilda andra. Bitskin har skänkts till Falken av en privatperson och nu hoppas man få möjlighet att köpa in ytterligare en, en som är lite större.

– Bitskin ger lite mer möjligheter att köra själv för den som kan använda armarna. Och så är den lite smidigare att hantera, till exempel i liften, säger Thomas Börjesson.

Det här är den tredje vintern med skidåkning i Falkens regi och nu ska det blir fler tillfällen till åkning för medlemmarna.

– Vi kommer att utöka verksamheten den här säsongen med ytterligare en aktivitetsdag senare i vinter. Vi har dessutom inlett ett litet samarbete med Valfjällets slalomklubb där vi kommer att vara med på några av deras träningskvällar.

Nästa steg, utöver att skaffa fler biskis och skicarts, är att rekrytera fler ledare.

Skoteråkning var ett uppskattat inslag under aktivitetsdagen och flera medlemmar åkte också slalom själva. Att åka skicart hör till dock till det mest populära och ger dessutom alla möjlighet att åka utför, även de som inte själva har de fysiska förutsättningarna. Föreningen äger, tillsammans med Värmlands handikappförbund, flera skicarts, både för vuxna och för barn. I år har fordonsparken också utökats med en så kallad biski, en lite lättare och smidigare variant.

Thomas Börjesson, som tryggt och säkert lotsar alla åksugna nerför backen, har precis varit på en veckolång kurs i Idre där han har tagit licens för att få köra den och för att utbilda andra. Bitskin har skänkts till Falken av en privatperson och nu hoppas man få möjlighet att köpa in ytterligare en, en som är lite större.

– Bitskin ger lite mer möjligheter att köra själv för den som kan använda armarna. Och så är den lite smidigare att hantera, till exempel i liften, säger Thomas Börjesson.

Det här är den tredje vintern med skidåkning i Falkens regi och nu ska det blir fler tillfällen till åkning för medlemmarna.

– Vi kommer att utöka verksamheten den här säsongen med ytterligare en aktivitetsdag senare i vinter. Vi har dessutom inlett ett litet samarbete med Valfjällets slalomklubb där vi kommer att vara med på några av deras träningskvällar.

Nästa steg, utöver att skaffa fler biskis och skicarts, är att rekrytera fler ledare.