2015-01-22 16:06

2015-01-22 16:06

Abstrakt och ord möter porträttlikhet

CHARLOTTENBERG: Ung konst visas i biblioteket

Två unga konstnärer visar sina verk i Charlottenbergs bibliotek just nu. Martin Boström från Sanddalen i Eda målar abstrakt och Jenny Andersson från Glava utanför Arvika gör bland annat porträtt i olika tekniker.

”Med hår svart som midnattens himmel, ögon blåa som sommardags himmel, står hon stilla och ser solens sken försvinna bakom trädtopparna.” Så börjar Martin Boströms novell Rädslan i mörkret, hans första någonsin.

Det är också hans första konstutställning, men förhoppningsvis blir det fler, för Martin drömmer om en framtid som konstnär och författare.

Under några dagar till finns möjligheten att se – och läsa – hans första lovande steg i den riktningen. Abstrakta målningar i starka färger är den stil han har fastnat för.

Även Jenny Andersson gillar färg, men eftersom de flesta av de bilder hon visar är akvareller, blir intrycket lätt och luftigt. Hon är uppenbarligen en skicklig porträttmålare och visar exempel på kända och mindre kända ansikten.

Tre år på bildestetiska programmet vis Solbergagymnasiet har gett både utveckling och mersmak. Jenny har också fastnat för det digitala skapandet och gör gärna bilder i datorn, med hjälp av ritplatta och bildbehandlingsprogrammet Photoshop.

Utställningen pågår till på onsdag, den 28 januari.

”Med hår svart som midnattens himmel, ögon blåa som sommardags himmel, står hon stilla och ser solens sken försvinna bakom trädtopparna.” Så börjar Martin Boströms novell Rädslan i mörkret, hans första någonsin.

Det är också hans första konstutställning, men förhoppningsvis blir det fler, för Martin drömmer om en framtid som konstnär och författare.

Under några dagar till finns möjligheten att se – och läsa – hans första lovande steg i den riktningen. Abstrakta målningar i starka färger är den stil han har fastnat för.

Även Jenny Andersson gillar färg, men eftersom de flesta av de bilder hon visar är akvareller, blir intrycket lätt och luftigt. Hon är uppenbarligen en skicklig porträttmålare och visar exempel på kända och mindre kända ansikten.

Tre år på bildestetiska programmet vis Solbergagymnasiet har gett både utveckling och mersmak. Jenny har också fastnat för det digitala skapandet och gör gärna bilder i datorn, med hjälp av ritplatta och bildbehandlingsprogrammet Photoshop.

Utställningen pågår till på onsdag, den 28 januari.