2015-01-23 15:53

2015-01-23 15:53

Slutspelat för finnarna i Åmåls SK

ISHOCKEY: Förändringar i A-laget

Båda Åmåls SK:s finska spelare, Joona Tolvanen och Jere Rajala, har gjort sitt i ÅSK-tröjan.

Joona Tolvanen har fått nytt jobb i hemlandet Finland och Åmåls SK uppger att klubben inte stoppar Tolvanen från en sådan chans. Han slutar i klubben omgående och kommer inte att spela mer under säsongen.

Inte heller Jere Rajala blir kvar i klubben.

– Varken Jere eller klubben är helt nöjda med utfallet i år, säger klubben på sin Facebooksida.

Jere Rajala uppges ha fått ett erbjudande från en norsk klubb. Om parterna kommer överens spelar han isåfall vidare i Norge resten av säsongen.

Samtidigt har klubben tecknat nya avtal med flera av sina spelare. Förutom lagkaptenen Thomas Sääv så är både Rickard Eriksson och Daniel Karlsson klara för nästa säsongs A-lagstrupp. Båda spelarna är egna ÅSK-produkter och spelar som forwards.

Daniel Karlsson fick höstsäsongen förstörd av skador men är nu tillbaka på isen. Rickard Eriksson gjorde en bra försäsong och tog den sista platsen som forward och har nu gjort sina första mål i A-laget.

Även Markus Gustafsson fortsätter i Åmåls SK nästa säsong. Markus, född 1995, gjorde sin 100:e match i A-laget innan jul.

Joona Tolvanen har fått nytt jobb i hemlandet Finland och Åmåls SK uppger att klubben inte stoppar Tolvanen från en sådan chans. Han slutar i klubben omgående och kommer inte att spela mer under säsongen.

Inte heller Jere Rajala blir kvar i klubben.

– Varken Jere eller klubben är helt nöjda med utfallet i år, säger klubben på sin Facebooksida.

Jere Rajala uppges ha fått ett erbjudande från en norsk klubb. Om parterna kommer överens spelar han isåfall vidare i Norge resten av säsongen.

Samtidigt har klubben tecknat nya avtal med flera av sina spelare. Förutom lagkaptenen Thomas Sääv så är både Rickard Eriksson och Daniel Karlsson klara för nästa säsongs A-lagstrupp. Båda spelarna är egna ÅSK-produkter och spelar som forwards.

Daniel Karlsson fick höstsäsongen förstörd av skador men är nu tillbaka på isen. Rickard Eriksson gjorde en bra försäsong och tog den sista platsen som forward och har nu gjort sina första mål i A-laget.

Även Markus Gustafsson fortsätter i Åmåls SK nästa säsong. Markus, född 1995, gjorde sin 100:e match i A-laget innan jul.