2015-01-14 15:36

2015-01-20 23:18

Störningar i GSM-nätet i Ed

DALS-ED: Telefoniproblem söder om Ed

Sedan lunchtid i måndags pågår ett störningar i Telias GSM-nät söder om Ed.
Problemet förväntas vara löst först till på lördag.

– Problemet identifierades klockan 11:46 den 12 januari. Exakt vad för fel det rör sig om kan jag inte säga, men det handlar om problem i en av våra master söder om Ed och det ger en begränsad kapacitet i GSM-nätet, säger Hans G Larsson på Telias presstjänst.

Enligt prognosen ska felet vara åtgärdat först på lördag, den 17 januari.

– Eftersom den här masten finns i ett område som på sina håll blev hårt drabbat i helgens storm så är det ett ansträngt läge med en stor arbetsbörda på teknikerna. Men vi vet alltså om felet och håller på att laga det, säger Hans G Larsson.

Att telefonnätet är begränsat gör att inte lika många som vanligt kan ringa samtidigt, men det kan vara värt att prova att ringa igen en stund senare.

– Internet ska däremot fungera som det ska via 3G- eller 4G-nätet, säger Hans G Larsson.

– Problemet identifierades klockan 11:46 den 12 januari. Exakt vad för fel det rör sig om kan jag inte säga, men det handlar om problem i en av våra master söder om Ed och det ger en begränsad kapacitet i GSM-nätet, säger Hans G Larsson på Telias presstjänst.

Enligt prognosen ska felet vara åtgärdat först på lördag, den 17 januari.

– Eftersom den här masten finns i ett område som på sina håll blev hårt drabbat i helgens storm så är det ett ansträngt läge med en stor arbetsbörda på teknikerna. Men vi vet alltså om felet och håller på att laga det, säger Hans G Larsson.

Att telefonnätet är begränsat gör att inte lika många som vanligt kan ringa samtidigt, men det kan vara värt att prova att ringa igen en stund senare.

– Internet ska däremot fungera som det ska via 3G- eller 4G-nätet, säger Hans G Larsson.