2015-01-13 14:30

2015-01-20 23:15

Dansar ut julen i församlingshemmet

ÅMÅL: Internationell julgransskakning lockar många

Den stora, internationella julgransskakningen i Åmåls församlingshem lockar varje år många barn och vuxna. Söndag den 18 januari är det dags igen.

Röda Korset och Rädda Barnen bjuder särskilt in barn från alla länder till julgransskakningen och det brukar bli ett glatt myller kring granen. Föreningarna ser det som ett bra sätt att Åmålsbor, infödda svenskar och nytillkomna, lär känna varandra.

21:a gången

Den 18 januari blir det den 21:a julgransskakningen i ordningen.

– Alltid lika spännande att se hur många länder som representeras, säger Margareta Nordström från Röda Korset i Åmål.

Frivilliga bakar till kalaset och serverar kaffe och saft till alla gäster. Julgransskakningen är populär och arrangörerna har fått sätta ett tak på 150 anmälningar. Helena Olsson från Ånimskog står för musikunderhållningen.

Innan julen officiellt är över för den här gången kommer även tomten, med sin säck, på ett sista besök.

Röda Korset och Rädda Barnen bjuder särskilt in barn från alla länder till julgransskakningen och det brukar bli ett glatt myller kring granen. Föreningarna ser det som ett bra sätt att Åmålsbor, infödda svenskar och nytillkomna, lär känna varandra.

21:a gången

Den 18 januari blir det den 21:a julgransskakningen i ordningen.

– Alltid lika spännande att se hur många länder som representeras, säger Margareta Nordström från Röda Korset i Åmål.

Frivilliga bakar till kalaset och serverar kaffe och saft till alla gäster. Julgransskakningen är populär och arrangörerna har fått sätta ett tak på 150 anmälningar. Helena Olsson från Ånimskog står för musikunderhållningen.

Innan julen officiellt är över för den här gången kommer även tomten, med sin säck, på ett sista besök.

  • Elinor Thuresson