2015-01-09 16:12

2015-01-20 22:46

Försökte bryta sig in i lägenhet

ÅMÅL: Tre åtalas för förberedelse till grov misshandel

Tre män, däribland en 35-åring från Åmål, åtalas för förberedelse till misshandel. Enligt åklagaren har de försökt bryta sig in i en lägenhet i Åmål på luciadagen, och hotat att överfalla en man och en kvinna.

Enligt åtalet försökte de tre männen, med hjälp av en kofot, bogserögla och en fälgnyckel, bryta sig in i lägenheten och överfalla en man och en kvinna som fanns i lägenhet. Enligt uppgift som hämnd för att 35-åringen från Åmål tidigare blivit slagen i lägenheten tidigare på natten.

Ringde mc-gäng

Åklagaren menar att de angivna verktygen varit avsedda att användas som tillhyggen och att de tre personerna tillsammans och i samförstånd genomfört gärningen. Av stämningsansökan framgår att 35-åringen från Åmål, på luciadagens morgon, ringde till en företrädare för Bandidos. När 35-åringen senare kom till lägenheten, tillsammans med en 39-åring från Säffle och en 27-åring från Deje, bar dessa två jackor som bärs av medlemmar i ett kriminellt nätverk, X-team.

Misstänks för tre brott

När häktningsperioden för de tre personerna förlängdes mildrade tingsrätten anklagelserna mot männen och ansåg att det inte fanns sannolika skäl att misstänka dem för förberedelse till grov misshandel.

Ändå valde åklagaren att åtala dem för just det brottet, samt för olaga hot och skadegörelse. Målsägande är de två personerna i lägenheten, samt det kommunala fastighetsbolaget Åkab som kräver ersättning på 3225 kronor.

Samtliga tre misstänkta förnekar brott.

Enligt åtalet försökte de tre männen, med hjälp av en kofot, bogserögla och en fälgnyckel, bryta sig in i lägenheten och överfalla en man och en kvinna som fanns i lägenhet. Enligt uppgift som hämnd för att 35-åringen från Åmål tidigare blivit slagen i lägenheten tidigare på natten.

Ringde mc-gäng

Åklagaren menar att de angivna verktygen varit avsedda att användas som tillhyggen och att de tre personerna tillsammans och i samförstånd genomfört gärningen. Av stämningsansökan framgår att 35-åringen från Åmål, på luciadagens morgon, ringde till en företrädare för Bandidos. När 35-åringen senare kom till lägenheten, tillsammans med en 39-åring från Säffle och en 27-åring från Deje, bar dessa två jackor som bärs av medlemmar i ett kriminellt nätverk, X-team.

Misstänks för tre brott

När häktningsperioden för de tre personerna förlängdes mildrade tingsrätten anklagelserna mot männen och ansåg att det inte fanns sannolika skäl att misstänka dem för förberedelse till grov misshandel.

Ändå valde åklagaren att åtala dem för just det brottet, samt för olaga hot och skadegörelse. Målsägande är de två personerna i lägenheten, samt det kommunala fastighetsbolaget Åkab som kräver ersättning på 3225 kronor.

Samtliga tre misstänkta förnekar brott.

  • Ove Rydh