2015-01-05 12:54

2015-01-20 23:13

Turkisk delegation studerade självstyre

ÅMÅL: Fint besök hos kommunen

Åmåls kommun har haft besök av en delegation från den turkiska staden Mardin, med två borgmästare i spetsen. Turkarna var i Sverige för att studera kommunalt självstyre.

Delegationen från Mardin, en stad med 87 000 invånare, besökte Åmål under tre dagar i december. Anledningen till besöket i Åmål, var att ge turkarna möjligheten att på nära håll få studera hur kommunalt självstyre fungerar. 2013 fick Åmåls kommun förfrågan om att ingå ett konsultsamarbete med den turkiska staden i frågor om kommunalt självstyre.

Programmet under de tre dagarna var fylld av aktiviteter och möten. Bland annat berättade kommunens kanslichef Ida Rådman hur en svensk kommun styrs. Anna Lundin från Åmåls Europa Direkt-kontor berättade om deras verksamhet och enhetschef Porya Korshid berättade om hur Åmåls kommun arbetar med integrations- och arbetsmarknadsfrågor.

Mardin är huvustad i en provins med samma namn. Provinsen Mardin har 780 000 invånare.

Delegationen från Mardin, en stad med 87 000 invånare, besökte Åmål under tre dagar i december. Anledningen till besöket i Åmål, var att ge turkarna möjligheten att på nära håll få studera hur kommunalt självstyre fungerar. 2013 fick Åmåls kommun förfrågan om att ingå ett konsultsamarbete med den turkiska staden i frågor om kommunalt självstyre.

Programmet under de tre dagarna var fylld av aktiviteter och möten. Bland annat berättade kommunens kanslichef Ida Rådman hur en svensk kommun styrs. Anna Lundin från Åmåls Europa Direkt-kontor berättade om deras verksamhet och enhetschef Porya Korshid berättade om hur Åmåls kommun arbetar med integrations- och arbetsmarknadsfrågor.

Mardin är huvustad i en provins med samma namn. Provinsen Mardin har 780 000 invånare.

  • Ove Rydh