2015-01-01 11:46

2015-01-20 23:13

Risk för stormbyar sydväst om Vänern

DASLLAND

SMHI har utfärdat en varning för stormbyar i Åmål och i området sydväst om vänern.

Enligt prognosen blir det mest mulet och från torsdagskvällen tidvis regn västerifrån. Därefter blir det tilltagande sydvästlig vind och under fredagen finns det risk för mycket hårda vindbyar, 21-23 m/s. Man har också utfärdat en klass 2-varning för stormbyar med vindhastigheter på upp till 26 m/s främst söder om vänern.

En klass 2-varning utfärdas när väderutvecklingen väntas kunna innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller tv. En klass 2-varning för stormbyar innebär att det finns risk för skador på byggnader med risk för kringflygande föremål samt större skador på skog med risk för störningar i trafik samt el och teleförsörjning.

För Vänern är en klass 1-varning för kuling från och med den kommande natten utfärdad.

Enligt prognosen blir det mest mulet och från torsdagskvällen tidvis regn västerifrån. Därefter blir det tilltagande sydvästlig vind och under fredagen finns det risk för mycket hårda vindbyar, 21-23 m/s. Man har också utfärdat en klass 2-varning för stormbyar med vindhastigheter på upp till 26 m/s främst söder om vänern.

En klass 2-varning utfärdas när väderutvecklingen väntas kunna innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller tv. En klass 2-varning för stormbyar innebär att det finns risk för skador på byggnader med risk för kringflygande föremål samt större skador på skog med risk för störningar i trafik samt el och teleförsörjning.

För Vänern är en klass 1-varning för kuling från och med den kommande natten utfärdad.