2018-08-10 19:19

2018-08-10 19:58

Vindar avtar till kanotmarastarten

BENGTSFORS: Fyra meter per sekund vid starten

De stormvindar som dragit in över Västsverige och Dalsland kommer att sakta avta under kvällen och natten mot lördag. Under lördagsmorgonen spås vindar på i genomsnitt fyra meter per sekund vid starten från Baldersnäs.

Stormvindarna under fredagen, med nedfallna träd och båtar och bryggor som varit nära att slita sig, har skapat oro även bland kanotisterna i årets upplaga av Dalslands kanotmaraton. Men nu kommer besked från SMHI att vindarna avtar med början i kväll.

Avtar ytterligare

Vid starten i morgon bitti har det mojnat så pass mycket att vindarna spås bli måttliga med fyra meter per sekund i medelvind och som mest upp till tio meter per sekund i byarna. Vinden kommer att blåsa från sydväst och hålla ungefär samma styrka fram till 13-tiden.

Då avtar den ytterligare och vrider till syd. Men i stället kan det komma några lättare regnskurar. Temperaturmässigt blir det ganska svalt med runt 16 grader.

Det ser med andra ord ut att bli ett kanotmaraton med normaltuffa yttre förutsättningar.

Stormvindarna under fredagen, med nedfallna träd och båtar och bryggor som varit nära att slita sig, har skapat oro även bland kanotisterna i årets upplaga av Dalslands kanotmaraton. Men nu kommer besked från SMHI att vindarna avtar med början i kväll.

Avtar ytterligare

Vid starten i morgon bitti har det mojnat så pass mycket att vindarna spås bli måttliga med fyra meter per sekund i medelvind och som mest upp till tio meter per sekund i byarna. Vinden kommer att blåsa från sydväst och hålla ungefär samma styrka fram till 13-tiden.

Då avtar den ytterligare och vrider till syd. Men i stället kan det komma några lättare regnskurar. Temperaturmässigt blir det ganska svalt med runt 16 grader.

Det ser med andra ord ut att bli ett kanotmaraton med normaltuffa yttre förutsättningar.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.