2018-06-12 08:55

2018-06-12 08:55

Ojämnt Ed föll mot Stala/Myckleby

FOTBOLL: Och Högsäter fortsätter att förlora trots tränarbyte

Det blev en tung förlust för Ed hemma mot Stala/Myckleby som vann mötet i division 4 med 2–1. Ed fick Anton Andersson utvisad och Viktor Johansson skadad.

Ed kom till matchen mot Stala/Myckleby med en storseger i derbyt mot Högsäter i ryggen, men här gjorde laget en betydligt sämre insats.

Ed och Stala/Myckleby hade var sin riktigt bra chans i inledningen av matchen, men inget av lagen lyckades sätta dit bollen. Ledningsmålet kom istället efter tio minuters spel då Christian Johansson tog sig igenom bortaförsvaret. Samma spelare var även nära att utöka ledningen kort därefter.

Ambulans

Viktor Johansson, som är en av Eds bästa spelare, fick efter 20 minuters spel en tuff smäll och blev liggande med väldiga smärtor. Han fick senare köras iväg med ambulans. Efter skadan hade bortalaget lite mer boll, dock utan att skapa något. Därför var det oväntat när kvitteringen kom efter 24 minuters spel och det kändes som ett lite för enkelt mål att släppa in för Ed.

Spelmässigt ingen jättebra första halvlek, men sett till målchanserna skulle nog Ed varit i ledningen.

Utvisning

Ed hade lite mer boll i inledningen av den andra halvleken, dock utan något ordnat spel. Med knappa halvtimmen kvar att spela fick Ed en ny tung smäll, då Anton Andersson drog på sig sitt andra gula kort och han fick lämna planen utvisad.

Ed började ändå komma till lite lägen men två minuter efter utvisningen gjorde Alexander Hellohf 1–2 för Stala/Myckleby, som före det inte haft så många målchanser. Ed flyttade upp i slutet av matchen för att få till en kvittering och skapade även en del målchanser, men fick inte in bollen vilket gjorde att Stala/Myckleby kunde vinna med 2–1.

I bottenstriden

Spelmässigt var det ingen vidare bra match, men Ed borde ha avgjort i den första halvleken där de skapade en del målchanser. En seger hade gjort att de lämnat bottenlagen efter sig, men nu är de fortsatt indragna i bottenstriden.

Närmast väntar två tuffa matcher, mot serieledande Ödsmål och serietrean Viken, där det kan bli tufft för Ed att få med sig poäng.

Mot Ödsmål får de klara sig utan Anton Andersson och troligtvis också Viktor Johansson, vilket är tuffa avbräck.

Högsäter förlorade igen

Högsäter hade heller ingen poänglycka med sig i helgen. Men trots att det blev förlust med 2–1 borta mot Munkedal, så var det ett mycket bättre Högsäter än i senaste matchen mot Ed då ingenting fungerade.

Högsäter hade valt att spela med en mer defensiv uppställning till den här matchen, jämfört med tidigare matcher.

Under matchens inledning skapade båda lagen flera bra målchanser, men det var Munkedal som tog ledningen efter 20 minuter genom Jesper Carlzon. Båda lagen ville rulla boll och båda lagen skapade också flera bra målchanser under resten av halvleken, men 1–0 till Munkedal stod sig till pausvilan.

Få målchanser

Inledningen på den andra halvleken bjöd på mycket ställningskrig och få målchanser. Högsäter kunde dock kvittera genom Pontus Johannesson efter 67 minuter.

Munkedal hade möjligheten att ta ledningen på nytt på straff, men rutinerade Johnny Spångberg räddade. Med fyra minuter kvar att spela kom segermålet för Munkedal, då bollen gick via en Högsäterspelare in i mål och matchen slutade med hemmaseger 2–1.

Näst sist

– Vi hade som målsättning att gå in och göra en bra prestation, vilket vi gjorde. Spelet var också väldigt bra och vi följde vår matchplan, så det finns verkligen något att bygga vidare på. Sett till hela matchen tycker jag vi var värda minst en poäng, men kanske till och med alla tre, säger Lennart Göransson, som gjorde sin andra match som tränare för Högsäter.

I tabellen ligger Högsäter näst sist. Närmast väntar match mot Stala/Myckleby. Det är en match som de behöver vinna.

Ed kom till matchen mot Stala/Myckleby med en storseger i derbyt mot Högsäter i ryggen, men här gjorde laget en betydligt sämre insats.

Ed och Stala/Myckleby hade var sin riktigt bra chans i inledningen av matchen, men inget av lagen lyckades sätta dit bollen. Ledningsmålet kom istället efter tio minuters spel då Christian Johansson tog sig igenom bortaförsvaret. Samma spelare var även nära att utöka ledningen kort därefter.

Ambulans

Viktor Johansson, som är en av Eds bästa spelare, fick efter 20 minuters spel en tuff smäll och blev liggande med väldiga smärtor. Han fick senare köras iväg med ambulans. Efter skadan hade bortalaget lite mer boll, dock utan att skapa något. Därför var det oväntat när kvitteringen kom efter 24 minuters spel och det kändes som ett lite för enkelt mål att släppa in för Ed.

Spelmässigt ingen jättebra första halvlek, men sett till målchanserna skulle nog Ed varit i ledningen.

Utvisning

Ed hade lite mer boll i inledningen av den andra halvleken, dock utan något ordnat spel. Med knappa halvtimmen kvar att spela fick Ed en ny tung smäll, då Anton Andersson drog på sig sitt andra gula kort och han fick lämna planen utvisad.

Ed började ändå komma till lite lägen men två minuter efter utvisningen gjorde Alexander Hellohf 1–2 för Stala/Myckleby, som före det inte haft så många målchanser. Ed flyttade upp i slutet av matchen för att få till en kvittering och skapade även en del målchanser, men fick inte in bollen vilket gjorde att Stala/Myckleby kunde vinna med 2–1.

I bottenstriden

Spelmässigt var det ingen vidare bra match, men Ed borde ha avgjort i den första halvleken där de skapade en del målchanser. En seger hade gjort att de lämnat bottenlagen efter sig, men nu är de fortsatt indragna i bottenstriden.

Närmast väntar två tuffa matcher, mot serieledande Ödsmål och serietrean Viken, där det kan bli tufft för Ed att få med sig poäng.

Mot Ödsmål får de klara sig utan Anton Andersson och troligtvis också Viktor Johansson, vilket är tuffa avbräck.

Högsäter förlorade igen

Högsäter hade heller ingen poänglycka med sig i helgen. Men trots att det blev förlust med 2–1 borta mot Munkedal, så var det ett mycket bättre Högsäter än i senaste matchen mot Ed då ingenting fungerade.

Högsäter hade valt att spela med en mer defensiv uppställning till den här matchen, jämfört med tidigare matcher.

Under matchens inledning skapade båda lagen flera bra målchanser, men det var Munkedal som tog ledningen efter 20 minuter genom Jesper Carlzon. Båda lagen ville rulla boll och båda lagen skapade också flera bra målchanser under resten av halvleken, men 1–0 till Munkedal stod sig till pausvilan.

Få målchanser

Inledningen på den andra halvleken bjöd på mycket ställningskrig och få målchanser. Högsäter kunde dock kvittera genom Pontus Johannesson efter 67 minuter.

Munkedal hade möjligheten att ta ledningen på nytt på straff, men rutinerade Johnny Spångberg räddade. Med fyra minuter kvar att spela kom segermålet för Munkedal, då bollen gick via en Högsäterspelare in i mål och matchen slutade med hemmaseger 2–1.

Näst sist

– Vi hade som målsättning att gå in och göra en bra prestation, vilket vi gjorde. Spelet var också väldigt bra och vi följde vår matchplan, så det finns verkligen något att bygga vidare på. Sett till hela matchen tycker jag vi var värda minst en poäng, men kanske till och med alla tre, säger Lennart Göransson, som gjorde sin andra match som tränare för Högsäter.

I tabellen ligger Högsäter näst sist. Närmast väntar match mot Stala/Myckleby. Det är en match som de behöver vinna.

  • Pontus Nordwall

Matchfakta

Division 4 Bohuslän/Dal

Ed–Stala/Myckleby 1–2 (1–1)

Målskyttar: 1–0 (10) Christian Johansson, 1–1 (24) Sören Reuterwall, 1–2 (64) Alexander Hellohf.

Varningar, Ed: Anton Andersson.

Stala/Myckleby: Niclas Hasselgren, Carl Börjesson, Jesper Frykberg, Alireza Haidry.

Utvisning, Ed: Anton Andersson.

Publik: 40.

Munkedal–Högsäter 2–1 (1–0)

Målskyttar: 1–0 (20) Jesper Carlzon, 1–1 (67) Pontus Johannesson, 2–1 (86) självmål.

Varningar, Munkedal: Rickard Pettersson.

Högsäter: Daniel Blom, Johan Larsson, Filip Erikson.

Publik: 67.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.