2018-04-16 10:26

2018-04-16 10:26

Stark start gav Ed seger

FOTBOLL: Seriepremiär Division 4 Bohuslän/dal

Ed spelade sin seriepremiär i division 4 borta mot Henåns IF och fick med sig en perfekt start genom seger med 4–2.

Ed spelade riktigt bra den första halvtimmen av matchen och tog där ledningen med 2–0. Christian Johansson satte första målet efter 24 minuters spel och Kristoffer Jansson gjorde fem minuter senare göra lagets andra mål. Sista kvarten var inte lika bra och Henån kunde reducera till 2–1 som var resultatet i paus.

Två snabba mål

Ed fick en väldigt bra start även på den andra halvleken då 3–1 kom redan efter 50 minuters spel. Två minuter senare fick de en straff och Christoffer Sandström satte bollen i mål till 4–1. Ed hade kontroll på matchen, men sista tio minuterna flyttade Henån upp rejält och lyckades reducera till 4–2 genom Ludvig Martinsson. Någon mer boll lyckades de dock inte få in i mål och Ed vann matchen.

– Det var en stark laginsats och vi får vara nöjda med tre poäng. Det finns helt klart saker som kan bli bättre, men det var en premiärmatch. Första halvtimmen var riktigt bra och kan vi spela så över 90 minuter så kan det här bli riktigt bra, säger Dick Edman, en av tränarna i Ed.

Adam Johansson har varit skadad och bara gjort två träningsmatcher, men nu var han tillbaka på planen i en seriematch vilket tränarstaben i Ed tyckte var väldigt kul att se.

På lördag spelar Ed sin hemmapremiär mot Lysekil, men på grund av den långa vintern så får matchen spela på konstgräset i Mellerud. Lysekil spelade oavgjort i sin premiär mot Herrestad så det kan nog bli en tuff match för Ed.

Ed spelade riktigt bra den första halvtimmen av matchen och tog där ledningen med 2–0. Christian Johansson satte första målet efter 24 minuters spel och Kristoffer Jansson gjorde fem minuter senare göra lagets andra mål. Sista kvarten var inte lika bra och Henån kunde reducera till 2–1 som var resultatet i paus.

Två snabba mål

Ed fick en väldigt bra start även på den andra halvleken då 3–1 kom redan efter 50 minuters spel. Två minuter senare fick de en straff och Christoffer Sandström satte bollen i mål till 4–1. Ed hade kontroll på matchen, men sista tio minuterna flyttade Henån upp rejält och lyckades reducera till 4–2 genom Ludvig Martinsson. Någon mer boll lyckades de dock inte få in i mål och Ed vann matchen.

– Det var en stark laginsats och vi får vara nöjda med tre poäng. Det finns helt klart saker som kan bli bättre, men det var en premiärmatch. Första halvtimmen var riktigt bra och kan vi spela så över 90 minuter så kan det här bli riktigt bra, säger Dick Edman, en av tränarna i Ed.

Adam Johansson har varit skadad och bara gjort två träningsmatcher, men nu var han tillbaka på planen i en seriematch vilket tränarstaben i Ed tyckte var väldigt kul att se.

På lördag spelar Ed sin hemmapremiär mot Lysekil, men på grund av den långa vintern så får matchen spela på konstgräset i Mellerud. Lysekil spelade oavgjort i sin premiär mot Herrestad så det kan nog bli en tuff match för Ed.

  • Pontus Nordwall

Matchfakta

Ed–Henån 4–2 (2–1)

Målskyttar: 0–1 Christian Johansson, 0–2 Kristoffer Jansson, 1–2 Emil Johansson, 1–3 Christian Johansson, 1–4 Christoffer Sandström (straff), 2–4 Ludvig Martinsson.

Varningar, Henåns IF: Daniel Eriksson.

Eds FF: Daniel Lindqvist, Viktor Johansson.

Publik: 83.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.