2018-03-14 06:00

2018-03-14 06:00

Edsbowlarna mot kval

BOWLING: En seger och en förlust i helgen

Edsbowlarna spelade i helgen två matcher på bortaplan i division 1 norra Götaland. Det blev seger mot Kungälv med 10–9, medan matchen mot serieledande Solänget slutade med förlust 13–7.

Den första av lördagens två bortamatcher spelades mot Kungälvs BK, som inför matchen låg placeringen före Edsbowlarna i tabellen. Edsbowlarna fick en mycket bra start i den första serien som de vann med 5–0. Det var ganska klara segrar på tre bord och vad gäller kägelpoängen, men på ett bord skiljde bara en poäng till Edsbowlarnas fördel.

Den andra serien var jämnare. Lagen vann två bord vardera, men Edsbowlarna hade mest kägelpoäng och efter halva matchen var de i ledningen med 8–2.

Spännande avslutning

Kungälv kom tillbaka starkt i matchen och vann den tredje serien med 4–1. Edsbowlarna hade dock fortfarande ett väldigt bra läge att vinna matchen då det räckte med endast två poäng i den sista serien för att ta hem matchen. Kungälv lyckades vinna på två bord samt hade den högsta kägelpoängen medan Edsbowlarna vann ett bord. På det sista bordet slutade det oavgjort i antal kägelpoäng, vilket gjorde att ingen av lagen fick poäng från det bordet. Edsbowlarna vann därmed matchen med 10–9.

I matchen mot serieledande Solängen blev det tuffare, men Edsbowlarna fick även här en bra start på matchen och vann den första serien med 3–2 tack vare att de hade högst kägelpoäng. Solänget tog sedan de två kommande serierna med 4–1 och matchen var därmed redan avgjord. Den sista serien slutade 3–2 till Solänget som vann med 13–7.

Kvar på kvalplats

Edsbowlarna ligger kvar på kvalplats och har nu fyra poäng till godo på Team Obelix under strecket i grupp B när de återstår fyra matcher kvar att spela.

Den första av lördagens två bortamatcher spelades mot Kungälvs BK, som inför matchen låg placeringen före Edsbowlarna i tabellen. Edsbowlarna fick en mycket bra start i den första serien som de vann med 5–0. Det var ganska klara segrar på tre bord och vad gäller kägelpoängen, men på ett bord skiljde bara en poäng till Edsbowlarnas fördel.

Den andra serien var jämnare. Lagen vann två bord vardera, men Edsbowlarna hade mest kägelpoäng och efter halva matchen var de i ledningen med 8–2.

Spännande avslutning

Kungälv kom tillbaka starkt i matchen och vann den tredje serien med 4–1. Edsbowlarna hade dock fortfarande ett väldigt bra läge att vinna matchen då det räckte med endast två poäng i den sista serien för att ta hem matchen. Kungälv lyckades vinna på två bord samt hade den högsta kägelpoängen medan Edsbowlarna vann ett bord. På det sista bordet slutade det oavgjort i antal kägelpoäng, vilket gjorde att ingen av lagen fick poäng från det bordet. Edsbowlarna vann därmed matchen med 10–9.

I matchen mot serieledande Solängen blev det tuffare, men Edsbowlarna fick även här en bra start på matchen och vann den första serien med 3–2 tack vare att de hade högst kägelpoäng. Solänget tog sedan de två kommande serierna med 4–1 och matchen var därmed redan avgjord. Den sista serien slutade 3–2 till Solänget som vann med 13–7.

Kvar på kvalplats

Edsbowlarna ligger kvar på kvalplats och har nu fyra poäng till godo på Team Obelix under strecket i grupp B när de återstår fyra matcher kvar att spela.

  • Pontus Nordwall

Matchfakta

Kungälvs BK – KS Edsbowlarna 9–10

Kägelpoäng: 6187 – 6062.

Bästa poäng Edsbowlarna: Loke Molander Johansson 901, Öyvind Harang 864, Björn Ivar Hansen 753.

BF Solänget – KS Edsbowlarna 13–7

Kägelpoäng: 6354 – 6178.

Bästa poäng Edsbowlarna: Öyvind Harang 869, Ola Mattsson 823, Loke Molander Johansson 814.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.