2018-03-13 21:00

2018-03-13 21:00

Billingsfors U-lag vann division 5 i stor stil

INNEBANDY: Men A-laget tvingas kvala för nytt kontrakt

Billingsfors U-lag spelar i division 4 nästa år. A-laget tvingas dock kvala för att hänga kvar i division 2.

Redan innan matchen mot jumbon Karlanda stod det klart att vid seger så skulle Billingsfors U-lag vinna innebandyns division 5 västra. Förra gången lagen mötts vann Billingsfors 14–2, denna gång blev det seger med 12–2 och laget spelar därmed i division 4 nästa säsong.

Det var inte så många målchanser i den första perioden, men Billingsfors ledde rättvist med 2–0 efter mål av Anton Lotvonen och Robin Eriksson.

Fart i andra perioden

Karlanda reducerade både till 2–1 och 3–2 i inledningen av den andra perioden, innan Billingsfors började få fart på målproduktionen. Under den andra halvan av perioden gjorde Billingsfors fyra mål genom fyra olika målskyttar och ledde matchen inför den tredje perioden med klara 7–2.

Billingsfors fortsatte att sätta dit bollen i den tredje perioden och flera av målen var riktigt snygga där de spelade bort Karlandaförsvaret, som inte hängde med. Johan Jansson avslutade målskyttet med knappa fem minuter kvar att spela och Billingsfors vann helt rättvist med 12–2.

Bara en förlust

Med två matcher kvar att spela så har Billingsfors U-lag nu redan vunnit serien och bara förlorat en av de 15 spelade matcherna. De matcher som återstår är mot Nordmarken och Väse U-lag.

Målskyttar i matchen mot Karlanda: Robin Eriksson 3, Anton Lotvonen 3, Anton Stavvik, Adam Enarsson, Robert Henriksson, Johan Jansson, Kim Mäki, Erik Augustsson.

Men medan U-laget haft en bra säsong har Billingsfors A-lag haft en mycket tung säsong. När Åmåls IBK säkrade nytt kontrakt i helgen genom 12–5 hemma mot Hultsberg/Björkås IBF så innebar det samtidigt att Billingsfors IBK, som var spelledigt i helgen, tvingas kvala för att hänga kvar i serien.

Helgens sista match i serien hemma mot Skattkärr är utan betydelse.

Vi noterar även att Billingsforssonen Adam Wedberg med sitt Karlstad IBF är klart för kvalspel till SSL efter seger i sista seriematchen i helgen.

Redan innan matchen mot jumbon Karlanda stod det klart att vid seger så skulle Billingsfors U-lag vinna innebandyns division 5 västra. Förra gången lagen mötts vann Billingsfors 14–2, denna gång blev det seger med 12–2 och laget spelar därmed i division 4 nästa säsong.

Det var inte så många målchanser i den första perioden, men Billingsfors ledde rättvist med 2–0 efter mål av Anton Lotvonen och Robin Eriksson.

Fart i andra perioden

Karlanda reducerade både till 2–1 och 3–2 i inledningen av den andra perioden, innan Billingsfors började få fart på målproduktionen. Under den andra halvan av perioden gjorde Billingsfors fyra mål genom fyra olika målskyttar och ledde matchen inför den tredje perioden med klara 7–2.

Billingsfors fortsatte att sätta dit bollen i den tredje perioden och flera av målen var riktigt snygga där de spelade bort Karlandaförsvaret, som inte hängde med. Johan Jansson avslutade målskyttet med knappa fem minuter kvar att spela och Billingsfors vann helt rättvist med 12–2.

Bara en förlust

Med två matcher kvar att spela så har Billingsfors U-lag nu redan vunnit serien och bara förlorat en av de 15 spelade matcherna. De matcher som återstår är mot Nordmarken och Väse U-lag.

Målskyttar i matchen mot Karlanda: Robin Eriksson 3, Anton Lotvonen 3, Anton Stavvik, Adam Enarsson, Robert Henriksson, Johan Jansson, Kim Mäki, Erik Augustsson.

Men medan U-laget haft en bra säsong har Billingsfors A-lag haft en mycket tung säsong. När Åmåls IBK säkrade nytt kontrakt i helgen genom 12–5 hemma mot Hultsberg/Björkås IBF så innebar det samtidigt att Billingsfors IBK, som var spelledigt i helgen, tvingas kvala för att hänga kvar i serien.

Helgens sista match i serien hemma mot Skattkärr är utan betydelse.

Vi noterar även att Billingsforssonen Adam Wedberg med sitt Karlstad IBF är klart för kvalspel till SSL efter seger i sista seriematchen i helgen.

  • Pontus Nordwall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.