2017-12-05 18:30

2017-12-05 18:30

Gabriel Thorn fyra i Idre

SKIDOR: Sverigecupen

Gabriel Thorn fick ett bra formbesked när den första deltävlingen av Sverigecupen på längdskidor, Volkswagen cup, avgjordes i Idre i helgen. Thorn blev fyra på 15 kilometer klassiskt och nådde kvartsfinal i sprinttävlingarna.

Gabriel Thorn, tävlande för SK Bore, inledde säsongen med fristilspremiär och tuffast tänkbara motstånd mot världseliten i Gällivare i mitten av november. Då blev det inga framskjutna placeringar, men när motståndet nu var lite beskedligare blev resultaten också bättre.

Kvartsfinal

Efter en 21:a plats i sprintprologen tog han sig vidare till kvartsfinal. Där blev han dock utslagen genom att bli femma i sitt heat. Sprintinsatsen följdes upp med en fjärdeplats på 15 kilometer klassiskt under söndagen. Thorn var bara åtta sekunder från pallen och 22,8 sekunder bakom segraren Simon Lagesson från Åsarna. Årjängsbekante Markus Ruus, tävlande för Åsarna, blev femma. Rasmus Blom från Högsäter och tävlande för SK Bore slutade 52:a.

Varken Ruus eller Blom tog sig vidare från sprintkvalet.

För skidtjejerna med kopplingar till närområdet blev det en 54:e plats i sprint för Mathilda Ruus, numera Åsarna SK. Hanna Fritz, från Åmål och tävlande för Filipstads SF, blev 58:a i sprint och 53:a i distansloppet.

Nästa stopp i Sverigecupen är i Piteå, 5-7 januari.

Gabriel Thorn, tävlande för SK Bore, inledde säsongen med fristilspremiär och tuffast tänkbara motstånd mot världseliten i Gällivare i mitten av november. Då blev det inga framskjutna placeringar, men när motståndet nu var lite beskedligare blev resultaten också bättre.

Kvartsfinal

Efter en 21:a plats i sprintprologen tog han sig vidare till kvartsfinal. Där blev han dock utslagen genom att bli femma i sitt heat. Sprintinsatsen följdes upp med en fjärdeplats på 15 kilometer klassiskt under söndagen. Thorn var bara åtta sekunder från pallen och 22,8 sekunder bakom segraren Simon Lagesson från Åsarna. Årjängsbekante Markus Ruus, tävlande för Åsarna, blev femma. Rasmus Blom från Högsäter och tävlande för SK Bore slutade 52:a.

Varken Ruus eller Blom tog sig vidare från sprintkvalet.

För skidtjejerna med kopplingar till närområdet blev det en 54:e plats i sprint för Mathilda Ruus, numera Åsarna SK. Hanna Fritz, från Åmål och tävlande för Filipstads SF, blev 58:a i sprint och 53:a i distansloppet.

Nästa stopp i Sverigecupen är i Piteå, 5-7 januari.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.