2017-10-09 21:00

2017-10-09 21:00

Förlust för Billingsfors

INNEBANDY: Föll i hemmapremiären efter dålig start

Billingsfors hämtade upp underläge 1–6 till 5–6, men närmare än så kom inte hemmalaget och det blev förlust i säsongens första hemmamatch mot Hultsberg/Björkås i innebandytvåan.

Trots bra stämning på läktaren förlorade Billingsfors säsongens första hemmamatch mot Hultsberg/Björkås.

Det var full fart från start i matchen. Bortalaget tog ledningen tidigt, men trots att Billingsfors hade en del bra lägen dröjde det till 13.31 innan Kim Mäki kunde kvittera. Hultsberg/Björkås avslutade sedan den första perioden starkt och gjorde tre ganska enkla mål under de sista fyra minuterna vilket gjorde att de ledde med 4–1 i den första pausvilan.

Bytte målvakt

Albin Wedberg kom in i målet till den andra perioden och redan efter 2.11 räddade han en straff från bortalagets Mikael Nilsson. Men på det efterföljande powerplayspelet kom ändå 5–1. Hultsberg/Björkås utökade sin ledning i slutet av perioden till 6–1, innan Robin Marsell kunde sätta en viktig reducering innan periodvilan och Billingsfors låg därmed under med 6–2 inför den sista akten.

I den höjde Billingsfors sitt spel och spelade stundtals riktigt bra. Jonas Andreasson gjorde ganska tidigt 6–3, gästerna var sedan nära att utöka till 7–3 efter ett felpass i hemmalaget, men Albin Wedberg stod för en suverän fotparad.

Spännande mot slutet

I powerplay kort därefter kunde Niklas Andersson sätta dit 6–4 och nu blev det spänning i matchen. Med mindre än fyra minuter kvar att spela gav Daniel Jansson Billingsfors hopp om poäng, när han satte dit 6–5, men trots hemmapress med flera bra målchanser i slutminuterna lyckades inte Billingsfors få in någon kvittering och förlorade därför matchen med 6–5.

Förutom slutdelen på den första perioden så gjorde Billingsfors en ganska bra match och hade tillräckligt många målchanser för att kunna få med sig en poäng, men Hultsberg/Björkås målvakt Michael Olsson storspelade. Albin Wedberg gjorde det också bra när han kom in i hemmamålet.

Att alla matcher kommer bli tuffa den här säsongen står redan ganska klart, så det gäller att Billingsfors fortsätter att spela såhär bra eller helst bättre. Samtidigt har laget inte har råd att släppa in för enkla mål bakåt för då blir det väldigt tufft att få med sig poäng.

Trots bra stämning på läktaren förlorade Billingsfors säsongens första hemmamatch mot Hultsberg/Björkås.

Det var full fart från start i matchen. Bortalaget tog ledningen tidigt, men trots att Billingsfors hade en del bra lägen dröjde det till 13.31 innan Kim Mäki kunde kvittera. Hultsberg/Björkås avslutade sedan den första perioden starkt och gjorde tre ganska enkla mål under de sista fyra minuterna vilket gjorde att de ledde med 4–1 i den första pausvilan.

Bytte målvakt

Albin Wedberg kom in i målet till den andra perioden och redan efter 2.11 räddade han en straff från bortalagets Mikael Nilsson. Men på det efterföljande powerplayspelet kom ändå 5–1. Hultsberg/Björkås utökade sin ledning i slutet av perioden till 6–1, innan Robin Marsell kunde sätta en viktig reducering innan periodvilan och Billingsfors låg därmed under med 6–2 inför den sista akten.

I den höjde Billingsfors sitt spel och spelade stundtals riktigt bra. Jonas Andreasson gjorde ganska tidigt 6–3, gästerna var sedan nära att utöka till 7–3 efter ett felpass i hemmalaget, men Albin Wedberg stod för en suverän fotparad.

Spännande mot slutet

I powerplay kort därefter kunde Niklas Andersson sätta dit 6–4 och nu blev det spänning i matchen. Med mindre än fyra minuter kvar att spela gav Daniel Jansson Billingsfors hopp om poäng, när han satte dit 6–5, men trots hemmapress med flera bra målchanser i slutminuterna lyckades inte Billingsfors få in någon kvittering och förlorade därför matchen med 6–5.

Förutom slutdelen på den första perioden så gjorde Billingsfors en ganska bra match och hade tillräckligt många målchanser för att kunna få med sig en poäng, men Hultsberg/Björkås målvakt Michael Olsson storspelade. Albin Wedberg gjorde det också bra när han kom in i hemmamålet.

Att alla matcher kommer bli tuffa den här säsongen står redan ganska klart, så det gäller att Billingsfors fortsätter att spela såhär bra eller helst bättre. Samtidigt har laget inte har råd att släppa in för enkla mål bakåt för då blir det väldigt tufft att få med sig poäng.

  • Pontus Nordwall

Matchfakta

Billingsfors-Hultsberg/Björkås 5–6 (1–4, 1–2, 3–0)

Målskyttar: 0–1 Johan Nordström, 1–1 Kim Mäki (Adrian Elf) , 1–2 Linus Albinsson , 1–3 Marcus Andersson , 1–4 Jonas Andersson, 1–5 Mikael Nilsson, 1–6 Mikael Nilsson, 2–6 Robin Marsell (Niklas Larsson), 3–6 Jonas Andreasson (Rickard Lehmus) , 4–6 Niklas Andersson (Kim Mäki), 5–6 Daniel Jansson (Kim Mäki).

Utvisningar, Billingsfors: 4x2 min.

Hultsberg/Björkås: 5x2 min.

Publik: 149.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.