2017-09-28 18:00

2017-09-28 18:00

Erik Berger tävlar igen

Kör Granatloppet i Uddevalla till helgen

Racinglegendaren Erik Berger, 92, tävlar igen. På lördag kör han backtävlingen Granatloppet i Dynamitbacken i Uddevalla.– Jag räknar med att det här blir min sista tävling, säger världens äldsta aktive tävlingsförare.

Han har sagt det tidigare, Erik Berger. Att han har gjort sin sista tävling. Men den här gången verkar det vara på riktigt som han lägger tävlingskarriären på hyllan.

600 tävlingar

– Om jag räknat rätt blir det här min 600:e tävling. Min tävlingslicens går ut den 31 januari nästa år och jag tror inte att jag får den förnyad, säger Erik Berger.

Kör Volvo

Granatloppet är en backtävling och går under kategorin rally. Erik Berger kommer inte att köra sin vanliga racingbil, utan en Volvo. Men vilken sorts Volvo det blir vet han själv inte ännu. Inte heller om det är en framhjulsdriven eller en bakhjulsdriven bil.

– Men det spelar inte så stor roll. Det går bra vilket som.

Två heat

Erik Berger kommer att tävla i klassen Regularity. Granatloppet genomförs i två heat och det gäller för förarna att köra på så lika tid som möjligt i de båda heaten för att få en bra placering, men det blir inte tal om att hålla igen på gaspedalen.

– Nej, jag kommer att köra på det jag kan. Det kommer nog alla som är med och tävlar att göra, säger Erik Berger.

Han blev inbjuden till tävlingen av Molle Robertsson och Enar Viktorsson, båda engagerade i MK Trophy som arrangerar Granatloppet.

Han har sagt det tidigare, Erik Berger. Att han har gjort sin sista tävling. Men den här gången verkar det vara på riktigt som han lägger tävlingskarriären på hyllan.

600 tävlingar

– Om jag räknat rätt blir det här min 600:e tävling. Min tävlingslicens går ut den 31 januari nästa år och jag tror inte att jag får den förnyad, säger Erik Berger.

Kör Volvo

Granatloppet är en backtävling och går under kategorin rally. Erik Berger kommer inte att köra sin vanliga racingbil, utan en Volvo. Men vilken sorts Volvo det blir vet han själv inte ännu. Inte heller om det är en framhjulsdriven eller en bakhjulsdriven bil.

– Men det spelar inte så stor roll. Det går bra vilket som.

Två heat

Erik Berger kommer att tävla i klassen Regularity. Granatloppet genomförs i två heat och det gäller för förarna att köra på så lika tid som möjligt i de båda heaten för att få en bra placering, men det blir inte tal om att hålla igen på gaspedalen.

– Nej, jag kommer att köra på det jag kan. Det kommer nog alla som är med och tävlar att göra, säger Erik Berger.

Han blev inbjuden till tävlingen av Molle Robertsson och Enar Viktorsson, båda engagerade i MK Trophy som arrangerar Granatloppet.

  • Mattias Modéen