2017-08-01 12:00

2017-08-01 12:00

Två dagars folkrace på Rosendalsbanan

MOTORSPORT: Hemmaföraren Josefin Asplund nådde pallen i juniorklassen

Under helgen har det körts en 2-dagars folkracetävling på Rosendalsbanan utanför Ellenö. Fyra kvalomgångar kördes på lördagen. På finaldagen var det först en sista kvalomgång, innan finalerna skulle köras. Det var ganska mycket folk på plats för att följa racen i det fina vädret som söndagsförmiddagen bjöd på.

Innan starten på racen var det motorer som rusade – och när starten gick var det full fart från alla håll Det var tuffa och tighta race där det kördes rejält om varje placering, vilket ledde till att vissa bilar krokade ihop och inte kunde ta sig i mål för egen maskin.

Det var totalt 56 förare som kom till start, varav nio stycken från arrangerande hemmaklubben Dals MK.

I den första finalen för dagen var det Dam/Veteran som körde, men av de sex deltagarna så var det bara fyra som kom till start. Pauline Norrhamn från Tjörn tog hem finalen före Ida Lagholm och trean Ronja Holmberg.

I juniorernas A-final fick hemmaklubben Dals MK en tredjeplats genom Josefin Asplund. Hon kom ut som fyra, men Filip Martinsson fick bryta efter första varvet och Josefin kunde hålla tredjeplatsen in i mål. Före sig hade hon Felicia Emanuelsson från Orust som tvåa och Skövdes Pontus Palm, som vann

Det var inga hemmaförare som sig till A-finalen för seniorer, där David Hansson från Bohus Racing tog starten. Han blev dock pressad av Orusts Kim Andersson, men lyckades hålla undan till seger. Kim tog andra platsen och höll Mattias Sällström från Säffle bakom sig, som slutade trea.

En lyckad tävlingshelg på Rosendalsbanan var därmed över.

Innan starten på racen var det motorer som rusade – och när starten gick var det full fart från alla håll Det var tuffa och tighta race där det kördes rejält om varje placering, vilket ledde till att vissa bilar krokade ihop och inte kunde ta sig i mål för egen maskin.

Det var totalt 56 förare som kom till start, varav nio stycken från arrangerande hemmaklubben Dals MK.

I den första finalen för dagen var det Dam/Veteran som körde, men av de sex deltagarna så var det bara fyra som kom till start. Pauline Norrhamn från Tjörn tog hem finalen före Ida Lagholm och trean Ronja Holmberg.

I juniorernas A-final fick hemmaklubben Dals MK en tredjeplats genom Josefin Asplund. Hon kom ut som fyra, men Filip Martinsson fick bryta efter första varvet och Josefin kunde hålla tredjeplatsen in i mål. Före sig hade hon Felicia Emanuelsson från Orust som tvåa och Skövdes Pontus Palm, som vann

Det var inga hemmaförare som sig till A-finalen för seniorer, där David Hansson från Bohus Racing tog starten. Han blev dock pressad av Orusts Kim Andersson, men lyckades hålla undan till seger. Kim tog andra platsen och höll Mattias Sällström från Säffle bakom sig, som slutade trea.

En lyckad tävlingshelg på Rosendalsbanan var därmed över.

  • Pontus Nordwall