2017-07-17 09:27

2017-07-17 09:27

Tanum och Vänersborg i topp

RIDSPORT: Lyckad regionfinal i fälttävlan på Baldersnäs

På söndagen avgjordes regionfinalen i Sugar Cup för Dalsland, Värmland och Bohuslän. Ida Lanhage från Vänersborg och Yasmin Ladenström från Tanum vann respektive klass och är klara för riksfinal i Skåne.

Sugar Cup startades 2009 för att rekrytera nya ponnyekipage till fältävlanssporten. Det är en träningsserie i terrängridning under tävlingsmässiga förhållanden med stilbedömning och hinderhöjder upp till 60 centimeter. Tanken är att unga ryttare på ett säkert sätt skall bli introducerade för terrängridning

Finalen avgjordes på Baldersnäs där ryttarna red en bana nedanför herrgården och hela vägen ner mot vattnet. Efter genomförd ritt fick deltagarna stanna framför sekretariatet, där de fick höra vad domarna tyckte om deras ridning och ta emot stilpoäng. Speaker var dalsländska hästprofilen Hasse Forsman som inför varje ritt presenterade deltagarna.

Vi fick se många fina insatser. I klassen upp till 13 år vann Ida Lanhage från Vänersborg på hästen Spinning Wheel of Love. Hon fick 8,2 poäng av domarna.

I Klassen 14 till 20 år vann Yasmin Ladenström från Tanum på 8,1 poäng. Dessa två är klara för den nationella finalen som avgörs vid Hovdala slott i början på augusti, men det kan bli fler deltagare som får åka dit.

I äldre klassen hamnade Färgelanda ridklubbs Emilia Uttberg på en fjärde plats med Irish otto på 7,6 poäng. Annie Johanson, Ed, på hästen Shadow, kom femma. Hon fick 7,6 poäng.

Arrangerande Eds ryttarsällskap var nöjda med dagen och glada att kunna vara på vackra Baldersnäs.

– Många deltagare har rest långt och valde vår regionfinal för att det var på Baldersnäs. Banan höll bra trots regnet. Domaren Alexandra Larsson tyckte arrangemanget hade hög kvalité och bedömde ryttarna som höll god stil, säger Susanne Kinhult i Eds ryttarsällskap.

Sugar Cup startades 2009 för att rekrytera nya ponnyekipage till fältävlanssporten. Det är en träningsserie i terrängridning under tävlingsmässiga förhållanden med stilbedömning och hinderhöjder upp till 60 centimeter. Tanken är att unga ryttare på ett säkert sätt skall bli introducerade för terrängridning

Finalen avgjordes på Baldersnäs där ryttarna red en bana nedanför herrgården och hela vägen ner mot vattnet. Efter genomförd ritt fick deltagarna stanna framför sekretariatet, där de fick höra vad domarna tyckte om deras ridning och ta emot stilpoäng. Speaker var dalsländska hästprofilen Hasse Forsman som inför varje ritt presenterade deltagarna.

Vi fick se många fina insatser. I klassen upp till 13 år vann Ida Lanhage från Vänersborg på hästen Spinning Wheel of Love. Hon fick 8,2 poäng av domarna.

I Klassen 14 till 20 år vann Yasmin Ladenström från Tanum på 8,1 poäng. Dessa två är klara för den nationella finalen som avgörs vid Hovdala slott i början på augusti, men det kan bli fler deltagare som får åka dit.

I äldre klassen hamnade Färgelanda ridklubbs Emilia Uttberg på en fjärde plats med Irish otto på 7,6 poäng. Annie Johanson, Ed, på hästen Shadow, kom femma. Hon fick 7,6 poäng.

Arrangerande Eds ryttarsällskap var nöjda med dagen och glada att kunna vara på vackra Baldersnäs.

– Många deltagare har rest långt och valde vår regionfinal för att det var på Baldersnäs. Banan höll bra trots regnet. Domaren Alexandra Larsson tyckte arrangemanget hade hög kvalité och bedömde ryttarna som höll god stil, säger Susanne Kinhult i Eds ryttarsällskap.

  • Pontus Nordwall