2017-04-13 09:00

2017-04-13 20:18

Ungt Ed inleder hemma

FOTBOLL: Premiär i herrfyran

På måndag spelar Ed hemmapremiär i årets division 4 Bohuslän/Dal. Förra säsongens tabelltrea Ödsmål kommer på besök. Ödsmål ses som seriefavoriter hos spelbolag och andra.

Eds FF har tappat många av de spelare som gjorde att laget hamnade på en femte plats i tabellen förra säsongen och har fått bygga upp ett nytt lag. Klubben har dock valt att inte lägga några pengar på spelare från andra klubbar utan att satsar på spelare från egna leden.

– Vi tycker det är viktigt att satsa på egna spelare i stället. Därför hoppas vi att det här arbetet skall ge ett riktigt bra lag på sikt, säger Niklas Johannsson som är en av fyra nya ledare kring seniortruppen.

Träningsläger

Ed avslutade försäsongen med ett träningsläger i Jönköping den gångna helgen.

– Vi har tränat på bra under försäsongen och vi gjorde en mycket bra träningsmatch mot division 3-laget Fagersta Södra som vi slog med 4-3 nu i helgen, så det känns helt okej, säger Niklas Johansson.

Trots många tapp vill klubben överraska den här säsongen.

– Vi vill visa att det går att lyckas med bara unga spelare från egna leden och så hoppas vi att de rutinerade spelarna skall lyfta de unga killarna så att vi skall klara kontraktet. Jag tror också att fyran är lite sämre i år än förra säsongen, vilket är en fördel för oss.

Ungt lag

Det blir ett ungt lag i hemmapremiären.

– Vi har tre tuffa matcher här i inledningen och efter dem är spelade så vet vi lite var vi står. Vi kommer nog att ha en backlinje i premiären där ingen spelare är äldre än 18 år och så kommer nog någon spelare född 2001 få chansen att debutera i A-laget. Skall bli en spännande premiär och planen på Bergslätt ser fin ut också, säger Niklas Johansson.

Eds FF har tappat många av de spelare som gjorde att laget hamnade på en femte plats i tabellen förra säsongen och har fått bygga upp ett nytt lag. Klubben har dock valt att inte lägga några pengar på spelare från andra klubbar utan att satsar på spelare från egna leden.

– Vi tycker det är viktigt att satsa på egna spelare i stället. Därför hoppas vi att det här arbetet skall ge ett riktigt bra lag på sikt, säger Niklas Johannsson som är en av fyra nya ledare kring seniortruppen.

Träningsläger

Ed avslutade försäsongen med ett träningsläger i Jönköping den gångna helgen.

– Vi har tränat på bra under försäsongen och vi gjorde en mycket bra träningsmatch mot division 3-laget Fagersta Södra som vi slog med 4-3 nu i helgen, så det känns helt okej, säger Niklas Johansson.

Trots många tapp vill klubben överraska den här säsongen.

– Vi vill visa att det går att lyckas med bara unga spelare från egna leden och så hoppas vi att de rutinerade spelarna skall lyfta de unga killarna så att vi skall klara kontraktet. Jag tror också att fyran är lite sämre i år än förra säsongen, vilket är en fördel för oss.

Ungt lag

Det blir ett ungt lag i hemmapremiären.

– Vi har tre tuffa matcher här i inledningen och efter dem är spelade så vet vi lite var vi står. Vi kommer nog att ha en backlinje i premiären där ingen spelare är äldre än 18 år och så kommer nog någon spelare född 2001 få chansen att debutera i A-laget. Skall bli en spännande premiär och planen på Bergslätt ser fin ut också, säger Niklas Johansson.

  • Pontus Nordwall

Eds FF

Tränare: Niklas Johanson, Anders Paulsson

Lagledare: Patrik Johansson, Daniel Odén

Nyförvärv: Några comebackande spelare samt uppflyttade juniorer.

Förluster: Rasmus Bergström (Bengtsfors IF), Jonas Andersson (Bäckefors IF), Magnus Andersson (Bäckefors IF), Patrik Strand (Bäckefors IF), Tobias Nolberg Svensson (Bäckefors IF), Mattias Kemppainen (Bäckefors IF), Pontus Johannesson (Högsäters GF), Hugo Stenelind (Grebbestads IF), Dan Sjöström (Tränare), Almir Aldzic (Bengtsfors IF), Jakob Blom (Bengtsfors IF).

Seriefavoriter: Högsäters GF

Målsättning: Klara kontraktet

Placering förra säsongen: Femma i division 4 Bohuslän/Dal.