2017-04-13 09:00

2017-04-13 09:00

Högsäter tar sig an nykomlingar

FOTBOLL: Premiär i herrfyran

Imorgon drar seriespelet igång för division 4 Bohuslän/Dal och Högsäter spelar premiären hemma på Genevi. Motståndaren är Stala/Myckleby som förra säsongen slutade två i division 5 Bohuslän men tog sig upp genom att vinna kvalspelet mot IF Viken och Åsebro.

– Det skall bli spännande med premiär. Vi fick en bra genomkörare förra helgen när vi spelade träningsmatch hemma på naturgräs mot Bengtsfors, så vi är vana med underlaget som i början på säsongen kommer vara lite ojämnt innan det sätter sig, säger Per-Erik Norlin, tränare i Högsäter.

Slipat på detaljer

Laget har dock slipat på en del detaljer inför seriestarten som bland annat passningsspelet.

– Vi har en hög högstanivå, men vi måste se till att höja lägstanivån. Passningsspelet är en del som vi jobbat med, då det måste bli bättre än vad det var mot Bengtsfors och så gäller det också att vi jobbar ihop som ett lag, säger Per-Erik Norlin.

Laget är ödmjukt inför premiären.

– Vi går för seger, men vi får inte tro att det blir lätt att möta en nykomling i första matchen. Det gäller att hitta rätt anspänning, göra jobbet och hålla oss till spelplanen, så skall det nog gå vägen, säger Per-Erik Norlin, som också hoppas på bra väder när matchen spelas.

Siktar på toppen

Förra säsongen slutade laget fyra i tabellen men nu är målsättningen att komma ännu högre upp och laget är förstärkt med spelare av bra kvalité.

– Om vi får vårt spel att fungera och inte får för mycket skador så tror jag det finns en riktigt bra chans att vi hamnar i toppen av tabellen, säger Per-Erik Norlin.

– Men det gäller också att ha lite flyt med sig.

– Det skall bli spännande med premiär. Vi fick en bra genomkörare förra helgen när vi spelade träningsmatch hemma på naturgräs mot Bengtsfors, så vi är vana med underlaget som i början på säsongen kommer vara lite ojämnt innan det sätter sig, säger Per-Erik Norlin, tränare i Högsäter.

Slipat på detaljer

Laget har dock slipat på en del detaljer inför seriestarten som bland annat passningsspelet.

– Vi har en hög högstanivå, men vi måste se till att höja lägstanivån. Passningsspelet är en del som vi jobbat med, då det måste bli bättre än vad det var mot Bengtsfors och så gäller det också att vi jobbar ihop som ett lag, säger Per-Erik Norlin.

Laget är ödmjukt inför premiären.

– Vi går för seger, men vi får inte tro att det blir lätt att möta en nykomling i första matchen. Det gäller att hitta rätt anspänning, göra jobbet och hålla oss till spelplanen, så skall det nog gå vägen, säger Per-Erik Norlin, som också hoppas på bra väder när matchen spelas.

Siktar på toppen

Förra säsongen slutade laget fyra i tabellen men nu är målsättningen att komma ännu högre upp och laget är förstärkt med spelare av bra kvalité.

– Om vi får vårt spel att fungera och inte får för mycket skador så tror jag det finns en riktigt bra chans att vi hamnar i toppen av tabellen, säger Per-Erik Norlin.

– Men det gäller också att ha lite flyt med sig.

  • Pontus Nordwall

Högsäters GF

Tränare: Tränare: Per-Erik Norlin

Ass. Tränare: Martin Aronsson och Lars Lekberg

Nyförvärv: Kivana Salehi, Pontus Johannesson (Eds FF), Markus Lekberg (IFK Lane), Shqipdon Beka (IFK Strömstad) plus ett antal uppflyttade juniorer.

Förluster: Mattias Blomsten (Bäckefors IF), Samuel Hesselroth (Bäckefors IF), Magnus Blomberg (Bäckefors IF), Simon Larsson (slutat)

Seriefavoriter: Henån och Ödsmål

Målsättning: Bättre än förra säsongen

Placering förra säsongen: Fyra i division 4 Bohuslän/Dal

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.