2017-03-13 14:12

2017-03-13 14:12

Tufft läge för Eds A-lag i trean efter två förluster

BORDTENNIS: Nu är laget på nedflyttningsplats

Eds bordtennisherrar har satt sig i ett prekärt läge efter helgens dubbla förluster. Nu krävs endast segrar för att dalslänningarna ska undvika nedflyttning.
– Det är tufft för oss nu, konstaterar Jan Nilsson i Eds FF.

Både Jan Lorentsson och Jimmie Larsson saknades av de spelare som brukar vara i Eds A-lag när säsongens näst sista sammandrag spelades i Bordtennisens division 3. Ed som spelar i Västra Nordvästra serien förlorade första matchen klart mot seriesegrarna Borgstena med 8-0 medan det i den andra matchen kunde ha blivit poäng för Ed men de hade inte turen med sig och förlorade med 8–6 mot Essunga Södra.

Den första matchen mot serieledande Borgstena var redan avgjord efter de åtta inledande singelmatcherna och det var bara tre av matcherna som gick längre än till tre set.

Mot Essunga Södra så blev det mycket jämnare och lagen följdes åt i de inledande singelmatcherna där ställningen var 3–3 efter de första sex. Olle Karlsson kunde sedan slå Leif Kjellström i en tuff femsetare och eE var i ledningen med 4–3. Essunga kvitterade dock och inför dubbelmatcherna var ställningen fyra lika.

”Mötte två bra lag”

Essunga vann den första dubbeln och ledde även i den andra med 2–0 i set. Jan och Linus Nilsson kunde dock vända till seger 3–2 i set. Med fyra singelmatcher kvar var ställningen 5–5. Essunga kunde sedan gå fram till 7–6 och Thomas Hermansson var tvungen att slå Essungas Leif Kjellström i den sista matchen för att Ed skulle få med sig poäng.

Det blev dock förlust med 3–1 i set och matchen vann Essunga med 8–6.

– Vi mötte två bra lag men med lite flyt kunde vi ha fått med oss poäng i den andra matchen som var väldigt jämn, säger Jan Nilsson en av spelarna i Eds lag.

Endast seger

I Ed var Jan Nilsson den som lyckades bäst då han vann alla sina tre singelmatcher mot Essunga Södra.

Eftersom Trollhättans A2 vann sina båda matcher så gick de nu om Ed i tabellen och Ed ligger därmed på nedflyttningsplats. Nu måste Ed vinna de två sista matcherna för att ha chansen att hänga kvar.

– Vi hade också lite oflyt med resultaten i de andra matcherna då de motståndare som Trollhättan mötte kom med mycket sämre lag än tidigare. Bland annat hade Östra Stadsgården bara tre spelare med sig och hade därmed förlorat flera matcher redan innan matchen mot Trollhättan var spelad så det känns lite surt när det blir så. Vi hoppas få med Peter Tegnér till det sista sammandraget och skall försöka ta två segrar där, säger Jan Nilsson i Eds FF.

Både Jan Lorentsson och Jimmie Larsson saknades av de spelare som brukar vara i Eds A-lag när säsongens näst sista sammandrag spelades i Bordtennisens division 3. Ed som spelar i Västra Nordvästra serien förlorade första matchen klart mot seriesegrarna Borgstena med 8-0 medan det i den andra matchen kunde ha blivit poäng för Ed men de hade inte turen med sig och förlorade med 8–6 mot Essunga Södra.

Den första matchen mot serieledande Borgstena var redan avgjord efter de åtta inledande singelmatcherna och det var bara tre av matcherna som gick längre än till tre set.

Mot Essunga Södra så blev det mycket jämnare och lagen följdes åt i de inledande singelmatcherna där ställningen var 3–3 efter de första sex. Olle Karlsson kunde sedan slå Leif Kjellström i en tuff femsetare och eE var i ledningen med 4–3. Essunga kvitterade dock och inför dubbelmatcherna var ställningen fyra lika.

”Mötte två bra lag”

Essunga vann den första dubbeln och ledde även i den andra med 2–0 i set. Jan och Linus Nilsson kunde dock vända till seger 3–2 i set. Med fyra singelmatcher kvar var ställningen 5–5. Essunga kunde sedan gå fram till 7–6 och Thomas Hermansson var tvungen att slå Essungas Leif Kjellström i den sista matchen för att Ed skulle få med sig poäng.

Det blev dock förlust med 3–1 i set och matchen vann Essunga med 8–6.

– Vi mötte två bra lag men med lite flyt kunde vi ha fått med oss poäng i den andra matchen som var väldigt jämn, säger Jan Nilsson en av spelarna i Eds lag.

Endast seger

I Ed var Jan Nilsson den som lyckades bäst då han vann alla sina tre singelmatcher mot Essunga Södra.

Eftersom Trollhättans A2 vann sina båda matcher så gick de nu om Ed i tabellen och Ed ligger därmed på nedflyttningsplats. Nu måste Ed vinna de två sista matcherna för att ha chansen att hänga kvar.

– Vi hade också lite oflyt med resultaten i de andra matcherna då de motståndare som Trollhättan mötte kom med mycket sämre lag än tidigare. Bland annat hade Östra Stadsgården bara tre spelare med sig och hade därmed förlorat flera matcher redan innan matchen mot Trollhättan var spelad så det känns lite surt när det blir så. Vi hoppas få med Peter Tegnér till det sista sammandraget och skall försöka ta två segrar där, säger Jan Nilsson i Eds FF.

  • Pontus Nordwall