2018-05-31 13:00

2018-05-31 13:00

Cirkus och musik i Bengtsfors

BENGTSFORS: Familjedag på torget

På lördag arrangeras Centrumföreningens årliga familjedag vid Nygårdstorget i Bengtsfors. Denna gång domineras utbudet av cirkus, dans och musik.

Programmet inleds med sång och musik av Amelia ”Lalita” Skogfält, countryartisten från Skåpafors som nyligen gjorde en bejublat spelning på Adria och som senare i sommar åker till Nashville för en turné.

Amelia ”Lalita” Skogfält är en av alla artister som formats av den lokala Kulturskolan i Bengtsfors, och Kulturskolan samt Studieförbundet Sensus kommer också att finnas på plats med dans under familjedagen.

Cirkus för hela slanten

Därefter blir det cirkus för hela slanten.

Johanna Abrahamsson och Mattias Jönsson från företaget Cirkusexpressen kommer att bjuda på en föreställning med jonglering, diabolo (ett slags kinesisk jojo), käglor, ryska band och rockringar. Men det kommer också att bli prova på-aktiviteter för åskådarna.

– Det blir mycket rörelseenergi och cirkuskonster. Vi vill även inspirera så många som möjligt att själva prova på, säger Johanna Abrahamsson.

Alla kan lära sig

Hon försäkrar att det inte krävs några förhandskunskaper för att testa.

– Det här är saker som alla kan lära sig att göra. Både enskilt och tillsammans.

– Det är det som är så roligt, att man får in allt från rörelseglädjen och gemenskapen till träningsbitarna. Det här är bra övningar för koordinationen, kroppskontrollen och balansen. Men det är bra att ha tålamod, säger Johanna Abrahamsson.

Loppis och popcorn

Bengtsfors Centrumförening har som tradition att varje år anordna ett arrangemang som är gratis för alla och envar och som inte minst vänder sig till barn.

Under tidigare år har man haft piratshower, ponnyridning och hoppborgar bland annat. Men i år blir det alltså cirkus, dans och musik som står på programmet.

Dessutom arrangerar Bengtsfors Brukshundklubb bakluckeloppis och Dalslänningen kommer att vara på plats i sitt tält där det bjuds på överraskningar, tävling och popcorn.

Programmet inleds med sång och musik av Amelia ”Lalita” Skogfält, countryartisten från Skåpafors som nyligen gjorde en bejublat spelning på Adria och som senare i sommar åker till Nashville för en turné.

Amelia ”Lalita” Skogfält är en av alla artister som formats av den lokala Kulturskolan i Bengtsfors, och Kulturskolan samt Studieförbundet Sensus kommer också att finnas på plats med dans under familjedagen.

Cirkus för hela slanten

Därefter blir det cirkus för hela slanten.

Johanna Abrahamsson och Mattias Jönsson från företaget Cirkusexpressen kommer att bjuda på en föreställning med jonglering, diabolo (ett slags kinesisk jojo), käglor, ryska band och rockringar. Men det kommer också att bli prova på-aktiviteter för åskådarna.

– Det blir mycket rörelseenergi och cirkuskonster. Vi vill även inspirera så många som möjligt att själva prova på, säger Johanna Abrahamsson.

Alla kan lära sig

Hon försäkrar att det inte krävs några förhandskunskaper för att testa.

– Det här är saker som alla kan lära sig att göra. Både enskilt och tillsammans.

– Det är det som är så roligt, att man får in allt från rörelseglädjen och gemenskapen till träningsbitarna. Det här är bra övningar för koordinationen, kroppskontrollen och balansen. Men det är bra att ha tålamod, säger Johanna Abrahamsson.

Loppis och popcorn

Bengtsfors Centrumförening har som tradition att varje år anordna ett arrangemang som är gratis för alla och envar och som inte minst vänder sig till barn.

Under tidigare år har man haft piratshower, ponnyridning och hoppborgar bland annat. Men i år blir det alltså cirkus, dans och musik som står på programmet.

Dessutom arrangerar Bengtsfors Brukshundklubb bakluckeloppis och Dalslänningen kommer att vara på plats i sitt tält där det bjuds på överraskningar, tävling och popcorn.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.