2017-10-06 09:15

2017-10-06 09:18

Gala med härligt sväng

FÄRGELANDA: Henrik Åberg fyllde Färgelanda idrottshall

Den stora musikgalan i Färgelanda till förmån för Världens barn lockade nästan 400 personer att lösa entré. Lägg till en stor orkester med musiker från hela Dalsland, flera körer och en mängd arrangörer så var hela idrottshallen fylld. Galan samlade in 80 000 kronor till Världens barn, precis lika mycket som förra året.

Kvällens stora dragplåster var förstås Henrik Åberg, alias Elvis Presley. Men publiken fick vänta till andra akten på hans uppträdande. I den första samsades lokala och regionala musiker om utrymmet på scenen. Repertoaren var bred och omväxlande – allt från folkmusik till pop och ballader.

Publiken njöt, men det var när den andra akten började som förväntningarna stegrades. En jätteorkester med omkring 80 musiker, lärare och elever från samtliga musik- och kulturskolor i Dalsland satte sig tillrätta, den karismatiske dirigenten Ulf Wadenbrandt gjorde entré och så kom han då till sist, kvällens huvudnummer Henrik Åberg.

Han gjorde ingen besviken och för alla som minns Elvis Presley blev det en tidsresa tillbaka till Elvisepoken.

– Det är en galainsamling med ett gott syfte, men det här bidrar även till att lyfta kultur- och nöjeslivet i Färgelanda, säger Thomas Lassehag, kultur- och fritidschef i Färgelanda kommun.

Kvällens stora dragplåster var förstås Henrik Åberg, alias Elvis Presley. Men publiken fick vänta till andra akten på hans uppträdande. I den första samsades lokala och regionala musiker om utrymmet på scenen. Repertoaren var bred och omväxlande – allt från folkmusik till pop och ballader.

Publiken njöt, men det var när den andra akten började som förväntningarna stegrades. En jätteorkester med omkring 80 musiker, lärare och elever från samtliga musik- och kulturskolor i Dalsland satte sig tillrätta, den karismatiske dirigenten Ulf Wadenbrandt gjorde entré och så kom han då till sist, kvällens huvudnummer Henrik Åberg.

Han gjorde ingen besviken och för alla som minns Elvis Presley blev det en tidsresa tillbaka till Elvisepoken.

– Det är en galainsamling med ett gott syfte, men det här bidrar även till att lyfta kultur- och nöjeslivet i Färgelanda, säger Thomas Lassehag, kultur- och fritidschef i Färgelanda kommun.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.