2017-06-15 12:00

2017-06-15 16:37

Hon blir ny kulturchef

BENGTSFORS: "Det ska bli jättespännande"

Sara Vogel-Rödin blir ny kultur- och fritidschef i Bengtsfors kommun.

– Det känns jättespännande att få arbeta som samordnade chef för bibliotek, kulturskola, fritidsgårdar och allmänkultur, säger Sara Vogel-Rödin som närmast kommer från en tjänst som verksamhetsledare på Mötesplats Steneby.

Hon tillträder sin nya tjänst den 14 augusti då hon efterträder Roland Jernberg som går i pension.

Sara Vogel-Rödin berättar att hon i första hand ska lära känna organisationen och personalen.

Har många tankar

– Sedan finns det förstås massor att hitta på. Något jag har funderat en del på är hur vi kan utveckla Eka-området med musik- och grillkvällar. Det skulle vara fint. Vi har flera sådana scener i kommunen. Vad kan vi göra av dessa platser? Jag tänker till exempel även på den fina friluftsteatern i Billingsfors.

Sara Vogel-Rödin är utbildad textilkonstnär, men har arbetat mycket och länge med förenings- och kulturliv. Inte minst genom olika projekt som Border art, Glupsk och på Not Quite.

– Jag har en del funderingar kring hur kultur- och föreningslivet skulle kunna utvecklas, men jag känner mig väldigt ödmjuk inför uppdraget och vill först få lite tid att komma in i organisationen innan jag säger för mycket. Men det är viktigt att kulturen och fritidslivet är en levande och stark del i det demokratiska samhället.

Vill skapa mötesplatser

Efter studier på Stenebyskolan blev Sara Vogel-Rödin biografmaskinist på Mustadfors Folkets hus och fortsatte sedan som projektledare inom kulturens område.

– Det började med att jag ville vara med och skapa mötesplatser och det är något jag brinner för fortfarande, säger hon.

Carl-Göran Strutz är utbildningschef i Bengtsfors kommun. Han är nöjd med rekryteringen.

– Vi hade många goda sökande, men Saras långvariga erfarenhet i kulturfrågor och lokalkännedom fällde utslaget. Hon har inte varit chef i en förvaltning, men det får man lära sig. Hon har ett betydande nätverk inom högskole- och föreningsliv och det är med stor tillförsikt vi från arbetsgivarsidan ser att hon får jobbet, säger Strutz.

– Det känns jättespännande att få arbeta som samordnade chef för bibliotek, kulturskola, fritidsgårdar och allmänkultur, säger Sara Vogel-Rödin som närmast kommer från en tjänst som verksamhetsledare på Mötesplats Steneby.

Hon tillträder sin nya tjänst den 14 augusti då hon efterträder Roland Jernberg som går i pension.

Sara Vogel-Rödin berättar att hon i första hand ska lära känna organisationen och personalen.

Har många tankar

– Sedan finns det förstås massor att hitta på. Något jag har funderat en del på är hur vi kan utveckla Eka-området med musik- och grillkvällar. Det skulle vara fint. Vi har flera sådana scener i kommunen. Vad kan vi göra av dessa platser? Jag tänker till exempel även på den fina friluftsteatern i Billingsfors.

Sara Vogel-Rödin är utbildad textilkonstnär, men har arbetat mycket och länge med förenings- och kulturliv. Inte minst genom olika projekt som Border art, Glupsk och på Not Quite.

– Jag har en del funderingar kring hur kultur- och föreningslivet skulle kunna utvecklas, men jag känner mig väldigt ödmjuk inför uppdraget och vill först få lite tid att komma in i organisationen innan jag säger för mycket. Men det är viktigt att kulturen och fritidslivet är en levande och stark del i det demokratiska samhället.

Vill skapa mötesplatser

Efter studier på Stenebyskolan blev Sara Vogel-Rödin biografmaskinist på Mustadfors Folkets hus och fortsatte sedan som projektledare inom kulturens område.

– Det började med att jag ville vara med och skapa mötesplatser och det är något jag brinner för fortfarande, säger hon.

Carl-Göran Strutz är utbildningschef i Bengtsfors kommun. Han är nöjd med rekryteringen.

– Vi hade många goda sökande, men Saras långvariga erfarenhet i kulturfrågor och lokalkännedom fällde utslaget. Hon har inte varit chef i en förvaltning, men det får man lära sig. Hon har ett betydande nätverk inom högskole- och föreningsliv och det är med stor tillförsikt vi från arbetsgivarsidan ser att hon får jobbet, säger Strutz.

Sara Vogel-Rödin

Yrke: Kultur- och fritidschef

Ålder: 45 år

Bor: Fengersfors

Familj: En son, särbo, hönor, katt och kaniner

Fritidsintressen: Natur och kultur, litteratur, trädgård, odling,yoga

Övrigt: Miljöpartistisk politiker i Åmål där hon är vice ordförande i kulturutskottet och ersättare i fullmäktige. Även ordförande för (MP) Fyrbodal

Kuriosa: Hon är född i Vänersborg och uppvuxen i Trollhättan, där hennes pappa Göran Vogel-Rödin var konsthallschef. Hennes farfar, Gösta Vogel-Rödin, var turistchef i Västra Götaland

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.