2017-03-31 08:07

2017-03-31 08:07

Gitarrekvilibrister ger konsert i Steneby

STENEBY: Per-Oscar Nilsson trio featuring Gilad Hekselman

På söndag kväll ger den spännande konstellationen Per-Oscar Nilsson trio featuring Gilad Hekselman en konsert vid cafékvällen i Steneby konsthall.

Musikerna gjorde ett antal bejublade spelningar våren 2015 och har sedan dess jobbat fram ett intressant och nyskapande sound där samspel och lekfullhet står i centrum!

Gilad Hekselman färgar den redan befintliga trion med sitt egensinniga och ekvilibristiska spel på ett fantastiskt sätt. Att jobba med två gitarrer skapar många möjligheter. En stor klangvärld och ett regn av glittrande övertoner backas upp av ett hårdsvängande komp!

Gilad som från början är från Israel, flyttade 2004 till New York där han snabbt etablerade sig i det absoluta toppskiktet, och turnerar nu flitigt över hela världen.

Per-Oscar Nilsson, född och uppväxt i Dals Långed är en numer Malmöbaserad gitarrist och kompositör som är aktuell med att släppa sitt 3:e album. Per-Oscar Jobbar som frilansmusiker och undervisar bland annat på musikhögskolan i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Basisten Johnny Åman föddes 1986 i Finland men är numera bosatt i Malmö. Han är en av de mest anlitade basisterna i Sverige och har turnerat över stora delar av världen. Johnny Åman har fått sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där han tog sin mastersexamen våren 2011.

Olle Dernevik spelar trummor. Han har spelat och turnerat både i Sverige, i och utanför Europa med många namnkunniga instrumentalister och vokalister. Han fick Thomas Lejon stipendiet 2009, Ronnie Gardiner stipendiet 2010, två år efter det gick han ut masterutbildningen på musikhögskolan i Malmö.

Cafékvällen är ett samarrangemang med Bengtsfors kommun med fika från Kafé Schuckert.

Musikerna gjorde ett antal bejublade spelningar våren 2015 och har sedan dess jobbat fram ett intressant och nyskapande sound där samspel och lekfullhet står i centrum!

Gilad Hekselman färgar den redan befintliga trion med sitt egensinniga och ekvilibristiska spel på ett fantastiskt sätt. Att jobba med två gitarrer skapar många möjligheter. En stor klangvärld och ett regn av glittrande övertoner backas upp av ett hårdsvängande komp!

Gilad som från början är från Israel, flyttade 2004 till New York där han snabbt etablerade sig i det absoluta toppskiktet, och turnerar nu flitigt över hela världen.

Per-Oscar Nilsson, född och uppväxt i Dals Långed är en numer Malmöbaserad gitarrist och kompositör som är aktuell med att släppa sitt 3:e album. Per-Oscar Jobbar som frilansmusiker och undervisar bland annat på musikhögskolan i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Basisten Johnny Åman föddes 1986 i Finland men är numera bosatt i Malmö. Han är en av de mest anlitade basisterna i Sverige och har turnerat över stora delar av världen. Johnny Åman har fått sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där han tog sin mastersexamen våren 2011.

Olle Dernevik spelar trummor. Han har spelat och turnerat både i Sverige, i och utanför Europa med många namnkunniga instrumentalister och vokalister. Han fick Thomas Lejon stipendiet 2009, Ronnie Gardiner stipendiet 2010, två år efter det gick han ut masterutbildningen på musikhögskolan i Malmö.

Cafékvällen är ett samarrangemang med Bengtsfors kommun med fika från Kafé Schuckert.