2017-03-14 12:02

2017-03-14 12:02

Laxarbybördiga Ann-Kristin sjöng

SÅNG: Idols uttagning i Göteborg

Ann-Kristin Frisk, tidigare Emanuelsson, var en av de äldsta som sjung upp för en jury vid tv-programmet Idols audition i Göteborg i lördags. Men hon var inte den enda dalslänningen.

Ann-Kristin Frisk, född Emanuelsson, är av Dalslänningens läsare välbekant från olika sång- och musiksammanhang. Hon kommer från Laxarby och har bland annat varit med i folklustspelen på Ön i Billingsfors. Numer bor hon i Åmål.

Nu vet hon inte vilket intryck hon gjorde vid uttagningen, men hon har erfarenhet av dokusåpor i tv.

– Jag var med på Hela Sverige bakar för ett år sedan, och gick till slutfinal.

Det var kontakterna där som ledde till Idol. Hon fick då sjunga för en jury på produktionsbolaget, och för ett tag sedan var det en som jobbat med den produktionen jobbar med Idol, som ville att Ann-Kristin skulle komma till Bengtsfors och sjunga. I Bengtsfors var delar av Idols team för någon vecka sedan, och Ann-Kristin sjöng.

Dottern som stöd

– De ville att man skulle spela in en liten video, men det gjorde inte jag, säger Ann-Kristin Frisk. Men de ville träffa mig i Göteborg. Jag tänkte att det är 16-åringar som söker – jag är ju lite äldre (snart 45). Samtidigt har jag sjungit i hela mitt liv. Jag älskar att träffa människor.

Dottern Agnes var med som ett stöd, och de hade en trevlig helg i Göteborg. Framöver får de reda på om det blir någon fortsättning för Ann-Kristin i Idol.

I Göteborgspostens artikel om uttagningen intervjuas Kevin Johansson från Bäckefors, som var på plats med stöd av syskonen Olivia och Tobias och kompisen Jennifer Carlsson.

Ann-Kristin Frisk, född Emanuelsson, är av Dalslänningens läsare välbekant från olika sång- och musiksammanhang. Hon kommer från Laxarby och har bland annat varit med i folklustspelen på Ön i Billingsfors. Numer bor hon i Åmål.

Nu vet hon inte vilket intryck hon gjorde vid uttagningen, men hon har erfarenhet av dokusåpor i tv.

– Jag var med på Hela Sverige bakar för ett år sedan, och gick till slutfinal.

Det var kontakterna där som ledde till Idol. Hon fick då sjunga för en jury på produktionsbolaget, och för ett tag sedan var det en som jobbat med den produktionen jobbar med Idol, som ville att Ann-Kristin skulle komma till Bengtsfors och sjunga. I Bengtsfors var delar av Idols team för någon vecka sedan, och Ann-Kristin sjöng.

Dottern som stöd

– De ville att man skulle spela in en liten video, men det gjorde inte jag, säger Ann-Kristin Frisk. Men de ville träffa mig i Göteborg. Jag tänkte att det är 16-åringar som söker – jag är ju lite äldre (snart 45). Samtidigt har jag sjungit i hela mitt liv. Jag älskar att träffa människor.

Dottern Agnes var med som ett stöd, och de hade en trevlig helg i Göteborg. Framöver får de reda på om det blir någon fortsättning för Ann-Kristin i Idol.

I Göteborgspostens artikel om uttagningen intervjuas Kevin Johansson från Bäckefors, som var på plats med stöd av syskonen Olivia och Tobias och kompisen Jennifer Carlsson.