2018-09-08 07:53

2018-09-08 07:53

Digital valrörelse in i det sista

LEDARE

Valrörelsen fortgår intensivt ända till den sista rösten lämnats in någonstans i Sverige på söndag kväll.

I dag ska vi inte än en gång uppmana alla att utnyttja sin rösträtt. Det torde vara så självklart för varje ansvarskännande invånare att kommentarer är överflödiga. Eller hur?

I år har valet varit påtagligt digitalt. I stort sett alla kan följa politikernas utspel och läsa om debatter i realtid om man vill.

Dalslänningen är inget undantag. Trots att vi förmodligen skrivit volymmässigt mer om valet än någonsin tidigare, får många av valbudskapen som inte får plats i papperstidningen publiceras på vår webb www.dalslanningen.se. Där kan du dessutom läsa mycket om vad vi skrivit inför valet och hitta svar på politikernas olika ställningstaganden lokalt i kommunerna Dals-Ed, Bengtsfors och Färgelanda. Samt läsa om vad som sker i hela NWT-koncernens stora spridningsområde.

Vi uppdaterar också webben, och håller du utkik under valdagen och måndagen kan du få nyheter via vår digitala tidning.

Nästan alla man stöter på nuförtiden frågar om hur det går med upplagan för papperstidningen. Jovars, den håller sig på en ganska stabil nivå för just vår tidning, men det vore en överdrift att säga att allt är som förr. Tyvärr bidrar den demografiska utvecklingen med en allt äldre befolkning i Dalsland inte till några ökningar.

Men på den digitala sidan händer det som nämnts ovan en hel del. Vi följer digitaltidningen i realtid, och ser att det droppar in någon eller några nya prenumeranter dagligen den digitala vägen. Eller så aktiverar papperstidningprenumeranter de digitala konton de redan har och läser som de vill.

Det låter kanske inte så mycket men då kan man luta sig mot samtal med Dalslänningens gamle redaktör Gordon Skoglund som berättade om de tuffa åren på 1930-talet. Det gick inte snabbt, men över tid gav det utdelning och Dalslänningen växte till landskapets största tidning och landets till hushållstäckningen starkaste.

Så nog finns det potential i det digitala, vilket kan vara värt att upplysa om i valtider. Undrar om det dröjer ett eller två val tills vi röstar digitalt i framtiden?

Thomas Wallin

I dag ska vi inte än en gång uppmana alla att utnyttja sin rösträtt. Det torde vara så självklart för varje ansvarskännande invånare att kommentarer är överflödiga. Eller hur?

I år har valet varit påtagligt digitalt. I stort sett alla kan följa politikernas utspel och läsa om debatter i realtid om man vill.

Dalslänningen är inget undantag. Trots att vi förmodligen skrivit volymmässigt mer om valet än någonsin tidigare, får många av valbudskapen som inte får plats i papperstidningen publiceras på vår webb www.dalslanningen.se. Där kan du dessutom läsa mycket om vad vi skrivit inför valet och hitta svar på politikernas olika ställningstaganden lokalt i kommunerna Dals-Ed, Bengtsfors och Färgelanda. Samt läsa om vad som sker i hela NWT-koncernens stora spridningsområde.

Vi uppdaterar också webben, och håller du utkik under valdagen och måndagen kan du få nyheter via vår digitala tidning.

Nästan alla man stöter på nuförtiden frågar om hur det går med upplagan för papperstidningen. Jovars, den håller sig på en ganska stabil nivå för just vår tidning, men det vore en överdrift att säga att allt är som förr. Tyvärr bidrar den demografiska utvecklingen med en allt äldre befolkning i Dalsland inte till några ökningar.

Men på den digitala sidan händer det som nämnts ovan en hel del. Vi följer digitaltidningen i realtid, och ser att det droppar in någon eller några nya prenumeranter dagligen den digitala vägen. Eller så aktiverar papperstidningprenumeranter de digitala konton de redan har och läser som de vill.

Det låter kanske inte så mycket men då kan man luta sig mot samtal med Dalslänningens gamle redaktör Gordon Skoglund som berättade om de tuffa åren på 1930-talet. Det gick inte snabbt, men över tid gav det utdelning och Dalslänningen växte till landskapets största tidning och landets till hushållstäckningen starkaste.

Så nog finns det potential i det digitala, vilket kan vara värt att upplysa om i valtider. Undrar om det dröjer ett eller två val tills vi röstar digitalt i framtiden?

Thomas Wallin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.