2017-11-21 11:53

2017-11-21 11:53

Respektlöst val av mötesplats

Man kan tycka vad man vill om EU, men att genomförandet av toppmötet i Göteborg var ett monumentalt exempel på respektlöshet mot vanliga människor tycks de flesta vara eniga om.

Det visas inte minst av de sympatier vänsterledaren Jonas Sjöstedt fått, från människor som i åsiktshänseende normalt sett inte skulle hamna i närheten av vänsterns tankebanor.

Att placera mötet mitt i en stor stad bara några veckor efter de kravaller vid bokmässan som krävde stora polisresurser är ett hån mot alla dem som drabbas av ett icke fungerande polis- och rättsväsende. Bland dem finns alla vi som bor i Dalsland, eller på resten av Sveriges landsbygd, där kraven på tryggare tillvaro blivit en allt viktigare daglig fråga. Det gäller även andra länder än Sverige i spåren inte minst av hur EU påverkar de enskilda staterna.

Att dessutom, utsätta göteborgare, näringsidkare, fastighetsägare med flera för alla de problem och risker mötet medfört är alldeles oerhört stötande.

4 000 poliser och säkerhetspersoner inkallade för att skydda ett möte för ett trettiotal EU-toppar vittnar om ett sanslöst dåligt omdöme. Det står i bjärt kontrast till kraven från Dalslandskommunerna att få en egen polisorganisation, vilket gett utdelningen en (1) kommunpolis.

Något resonemang med fördelar av att visa de omhuldade EU-människorna Göteborg en kall novemberdag torde inte heller vara ett godtagbart skäl.

Givetvis borde Sverige inte alls stå som värd för ett sådant här möte anser många, men ska det ändå behövas är Sjöstedts förslag att förlägga det någonstans i ödemarken inte dumt. Samma krav förekom efter det dumdristiga beslutet att tillåta demonstrationer i samband med bokmässan.

Thomas Wallin

Det visas inte minst av de sympatier vänsterledaren Jonas Sjöstedt fått, från människor som i åsiktshänseende normalt sett inte skulle hamna i närheten av vänsterns tankebanor.

Att placera mötet mitt i en stor stad bara några veckor efter de kravaller vid bokmässan som krävde stora polisresurser är ett hån mot alla dem som drabbas av ett icke fungerande polis- och rättsväsende. Bland dem finns alla vi som bor i Dalsland, eller på resten av Sveriges landsbygd, där kraven på tryggare tillvaro blivit en allt viktigare daglig fråga. Det gäller även andra länder än Sverige i spåren inte minst av hur EU påverkar de enskilda staterna.

Att dessutom, utsätta göteborgare, näringsidkare, fastighetsägare med flera för alla de problem och risker mötet medfört är alldeles oerhört stötande.

4 000 poliser och säkerhetspersoner inkallade för att skydda ett möte för ett trettiotal EU-toppar vittnar om ett sanslöst dåligt omdöme. Det står i bjärt kontrast till kraven från Dalslandskommunerna att få en egen polisorganisation, vilket gett utdelningen en (1) kommunpolis.

Något resonemang med fördelar av att visa de omhuldade EU-människorna Göteborg en kall novemberdag torde inte heller vara ett godtagbart skäl.

Givetvis borde Sverige inte alls stå som värd för ett sådant här möte anser många, men ska det ändå behövas är Sjöstedts förslag att förlägga det någonstans i ödemarken inte dumt. Samma krav förekom efter det dumdristiga beslutet att tillåta demonstrationer i samband med bokmässan.

Thomas Wallin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.