2017-11-14 18:39

2017-11-14 18:39

Ett positivt p-problem

LEDARE

Det blev en uppfriskande debatt om införande av parkeringsskivor i Bengtsfors, som vi redogör för i dagens tidning. Åsikterna är både positiva och negativa. Värt att ha i minnet är att kommunen fattat beslutet för att på något vis öka cirkulationen i trafiken och förbättra för handeln. Sedan finns det helt klart detaljer att förbättra, och det gäller att finna lösningar på alternativa parkeringar och justera tidsgränserna.

Ett intressant faktum är nämligen att det absolut råder brist på parkeringsplatser i Bengtsfors. Egentligen borde alla, handel, övriga näringsidkare, boende och kommun se problemet som positivt. Det tyder de facto på att orten och dess handel håller i alla fall inte på att dö ut. Snarare tvärtom.

Däremot vore det bra med en genomlysning av parkeringssituationen, och det är lätt att med facit i hand tycka att det skulle gjorts först.

Bakgrunden till att det blir trångt på ICA och Konsums parkeringar är att många i husen runtomkring ställer bilarna där. Det gäller förmodligen såväl boende, som butikspersonal och anställda vid kommunens verksamheter. Att anvisa dessa annan parkering vore lämpligt. Alternativen känns inte helt övertygande. Sågudden och Eka-paken verkar väl avlägsna.

Nu är risken att så många som möjligt parkerar vid Missionskyrkan, eller inne på den privata parkering bakom Nordea, som är ämnad för den fastighetens butiker.

I centrum är det sannolikt fullt möjligt att öka gatuparkeringen. Flera gator är väl breda, och skulle ur hastighetssynpunkt troligen må bra av parkering som smalnar av körfältet. Även om det finns vissa olycksrisker även med det.

Att bygga parkeringshus finns knappast på kartan i en ort som Bengtsfors.

Den tomt som är ämnad för bygge på Björkdungen skulle kanske lämpa sig som en tillfällig lösning om fastighetsägaren är med på det.

Vi ska vara glada över att politikerna i Bengtsfors över huvud taget inte överväger parkeringsautomater!

Thomas Wallin

Det blev en uppfriskande debatt om införande av parkeringsskivor i Bengtsfors, som vi redogör för i dagens tidning. Åsikterna är både positiva och negativa. Värt att ha i minnet är att kommunen fattat beslutet för att på något vis öka cirkulationen i trafiken och förbättra för handeln. Sedan finns det helt klart detaljer att förbättra, och det gäller att finna lösningar på alternativa parkeringar och justera tidsgränserna.

Ett intressant faktum är nämligen att det absolut råder brist på parkeringsplatser i Bengtsfors. Egentligen borde alla, handel, övriga näringsidkare, boende och kommun se problemet som positivt. Det tyder de facto på att orten och dess handel håller i alla fall inte på att dö ut. Snarare tvärtom.

Däremot vore det bra med en genomlysning av parkeringssituationen, och det är lätt att med facit i hand tycka att det skulle gjorts först.

Bakgrunden till att det blir trångt på ICA och Konsums parkeringar är att många i husen runtomkring ställer bilarna där. Det gäller förmodligen såväl boende, som butikspersonal och anställda vid kommunens verksamheter. Att anvisa dessa annan parkering vore lämpligt. Alternativen känns inte helt övertygande. Sågudden och Eka-paken verkar väl avlägsna.

Nu är risken att så många som möjligt parkerar vid Missionskyrkan, eller inne på den privata parkering bakom Nordea, som är ämnad för den fastighetens butiker.

I centrum är det sannolikt fullt möjligt att öka gatuparkeringen. Flera gator är väl breda, och skulle ur hastighetssynpunkt troligen må bra av parkering som smalnar av körfältet. Även om det finns vissa olycksrisker även med det.

Att bygga parkeringshus finns knappast på kartan i en ort som Bengtsfors.

Den tomt som är ämnad för bygge på Björkdungen skulle kanske lämpa sig som en tillfällig lösning om fastighetsägaren är med på det.

Vi ska vara glada över att politikerna i Bengtsfors över huvud taget inte överväger parkeringsautomater!

Thomas Wallin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.