2017-11-03 06:00

2017-11-03 06:00

Hur tusan visste frun?

Härom veckan slog vi på trumman för Dalslänningens och övriga NWT-koncernens strategi för att locka digitala läsare med PLUS-satsningen. Det har gått över förväntan.

Målet var att tidningarna till den gemensamma portalen på webben snabbt skulle få 1000 nya digitala läsare. Det har överträffats med råge. Dalslänningen har till exempel fått många nya läsare som tecknat den digitala prenumerationen och nu läser tidningen exempelvis i läsplatta, på dator och i mobilen. Detta i tider när tidningarna slåss mot vikande upplagor.

Det är läsare som väljer den lösningen, i stället för att ha papperstidningen. Billigare än att även ha papperstidning blir det också.

Viktigt att poängtera är att alla ni som har vår papperstidning automatiskt även har inloggning till vår webb och de digitala formaten. Då kan man välja att läsa papper hemma, och digitalt på resa eller i bussen.

För en gammal tidningsräv som älskar papperstidningar, vilket många av Dalslänningens läsare dagligen vittnar om att även de gör, är detta lite kluvet förstås. I all synnerhet som vi häromdagen skrev i ledaren om att det gäller att skynda långsamt med den digitala utvecklingen inom myndigheter, företag och sjukvård. Det handlar om att se möjligheterna av att papper och det digitala kompletterar varandra.

Många äldre som ser dåligt har stor nytta av att läsa tidningen på en läsplatta. Det gäller bara att komma över tröskeln och börja. Ett annat ofrånkomligt faktum är att distributionen av tidningar ut på landsorten kommer att bli en allt större utmaning. Redan i dag märker många att tidningar och post kommer senare på dagen. Det lär tyvärr inte bli bättre. En lösning är att få tidningen digitalt. Då kan man faktiskt läsa Dalslänningen redan efter midnatt på utgivningsdagen i din mobil eller läsplatta! Det berättade en man för mig, som länge undrade över hur hans fru ofta visste vad som stod i Dalslänningen när han bläddrade i papperstidningen han just hämtat i brevlådan på morgonen...

Nu tror jag att han också registrerat sin inloggning. Missa inga lokala nyheter. Gå in på www.dalslanningen.se och gör det du också!

Thomas Wallin

Målet var att tidningarna till den gemensamma portalen på webben snabbt skulle få 1000 nya digitala läsare. Det har överträffats med råge. Dalslänningen har till exempel fått många nya läsare som tecknat den digitala prenumerationen och nu läser tidningen exempelvis i läsplatta, på dator och i mobilen. Detta i tider när tidningarna slåss mot vikande upplagor.

Det är läsare som väljer den lösningen, i stället för att ha papperstidningen. Billigare än att även ha papperstidning blir det också.

Viktigt att poängtera är att alla ni som har vår papperstidning automatiskt även har inloggning till vår webb och de digitala formaten. Då kan man välja att läsa papper hemma, och digitalt på resa eller i bussen.

För en gammal tidningsräv som älskar papperstidningar, vilket många av Dalslänningens läsare dagligen vittnar om att även de gör, är detta lite kluvet förstås. I all synnerhet som vi häromdagen skrev i ledaren om att det gäller att skynda långsamt med den digitala utvecklingen inom myndigheter, företag och sjukvård. Det handlar om att se möjligheterna av att papper och det digitala kompletterar varandra.

Många äldre som ser dåligt har stor nytta av att läsa tidningen på en läsplatta. Det gäller bara att komma över tröskeln och börja. Ett annat ofrånkomligt faktum är att distributionen av tidningar ut på landsorten kommer att bli en allt större utmaning. Redan i dag märker många att tidningar och post kommer senare på dagen. Det lär tyvärr inte bli bättre. En lösning är att få tidningen digitalt. Då kan man faktiskt läsa Dalslänningen redan efter midnatt på utgivningsdagen i din mobil eller läsplatta! Det berättade en man för mig, som länge undrade över hur hans fru ofta visste vad som stod i Dalslänningen när han bläddrade i papperstidningen han just hämtat i brevlådan på morgonen...

Nu tror jag att han också registrerat sin inloggning. Missa inga lokala nyheter. Gå in på www.dalslanningen.se och gör det du också!

Thomas Wallin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.