2018-09-14 11:26

2018-09-14 11:26

L håller med er på Valboskolan

Trafiksäkerhet

Svar på insändaren i Dalslänninbgen den 11 september från Klass 5, Valboskolan, Färgelanda.

Vi i Liberalerna delar till 100 procent Er beskrivning av problematiken.

Vi skrev i vårt programblad inför valet ” Farliga vägkorsningar och påfarter måste byggas bort. Gång- och vägtrafik till Högalids idrottsområde måste byggas om, så att inte olyckor sker”.

Vi är alltså rörande överens om VAD som skall göras och nu återstår ”bara” att tillsammans med Trafikverket hitta lösningar på HUR det skall göras. Ni har i Er insändare ett förslag om byggande av en tunnel som, enligt min bedömning, kan vara en lösning. Tidigare har framförts en bro som ett alternativ.

Kommunen har alltså att fortsatt bearbeta Trafikverket i denna fråga!

I väntan på vad resultatet blir i dessa diskussioner ser vi det dessutom som ytterligt angeläget att det införs en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timman i korsningen. Det vill säga samma hastighet som i den norra infarten till samhället.

Kenneth Carlsson

Färgelanda (L)

Vi i Liberalerna delar till 100 procent Er beskrivning av problematiken.

Vi skrev i vårt programblad inför valet ” Farliga vägkorsningar och påfarter måste byggas bort. Gång- och vägtrafik till Högalids idrottsområde måste byggas om, så att inte olyckor sker”.

Vi är alltså rörande överens om VAD som skall göras och nu återstår ”bara” att tillsammans med Trafikverket hitta lösningar på HUR det skall göras. Ni har i Er insändare ett förslag om byggande av en tunnel som, enligt min bedömning, kan vara en lösning. Tidigare har framförts en bro som ett alternativ.

Kommunen har alltså att fortsatt bearbeta Trafikverket i denna fråga!

I väntan på vad resultatet blir i dessa diskussioner ser vi det dessutom som ytterligt angeläget att det införs en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timman i korsningen. Det vill säga samma hastighet som i den norra infarten till samhället.

Kenneth Carlsson

Färgelanda (L)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.