2018-09-07 15:08

2018-09-07 15:08

Vi satsar på säkrare trafikmiljö

TRAFIK: Många åtgärder i Bengtsfors kommun

För oss Socialdemokrater är det viktigt med ett tryggt och säkert samhälle och som en del i detta jobbar vi med att få till säkrare trafikmiljöer i vår kommun.

Några exempel: det har blivit en säkrare väg genom centrum i Bäckefors med gång och cykelväg (gc-väg) och nu planerar vi för en säkrare trafiklösning i korsningen mellan Gamla bruksgatan och Lasarettsvägen.

Det ska även bli en tryggare gc-väg till vårt viktiga sjukhus. På Kinadalsvägen har det blivit en gc-väg likväl som på flera andra platser runt om i kommunen.

Efter förhandlingar med Trafikverket så har det tagits beslut om en gc-väg mellan Bengtsfors och Skåpafors samt en rondell i Skåpakorset. Vi håller även på med en översyn av hastighetsgränser i våra samhällen. På vissa vägar är det dock Trafikverket som bestämmer, så där är det viktigt att vi är med och trycker på för en förändring. Strandvägen i Bengtsfors är en farlig väg där såväl nedsättning av hastighet som omkörningsförbud är tänkbara åtgärder.

I Billingsfors förbereds det nu för en busstation så att man slipper gå över den vältrafikerade 172:an, och en annan viktig fråga för oss är att se till att det blir en gång och cykelbro vid Långbron i Dals Långed. En förlängning av gc-vägen i Gustavsfors över bron är också önskvärd men kräver pengar från Trafikverket.

Vi har skapat en trafikgrupp där vi lyfter farliga miljöer och ser till att de blir åtgärdade. Allt kan inte ske på en gång, men ni kan vara säkra på att vi kommer att jobba stenhårt för en säkrare kommun. Något som vi ser är angeläget är även att höja standarden på våra gator och vägar.

För Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun

Christina Lundqvist och Sten-Åke Jansson

Några exempel: det har blivit en säkrare väg genom centrum i Bäckefors med gång och cykelväg (gc-väg) och nu planerar vi för en säkrare trafiklösning i korsningen mellan Gamla bruksgatan och Lasarettsvägen.

Det ska även bli en tryggare gc-väg till vårt viktiga sjukhus. På Kinadalsvägen har det blivit en gc-väg likväl som på flera andra platser runt om i kommunen.

Efter förhandlingar med Trafikverket så har det tagits beslut om en gc-väg mellan Bengtsfors och Skåpafors samt en rondell i Skåpakorset. Vi håller även på med en översyn av hastighetsgränser i våra samhällen. På vissa vägar är det dock Trafikverket som bestämmer, så där är det viktigt att vi är med och trycker på för en förändring. Strandvägen i Bengtsfors är en farlig väg där såväl nedsättning av hastighet som omkörningsförbud är tänkbara åtgärder.

I Billingsfors förbereds det nu för en busstation så att man slipper gå över den vältrafikerade 172:an, och en annan viktig fråga för oss är att se till att det blir en gång och cykelbro vid Långbron i Dals Långed. En förlängning av gc-vägen i Gustavsfors över bron är också önskvärd men kräver pengar från Trafikverket.

Vi har skapat en trafikgrupp där vi lyfter farliga miljöer och ser till att de blir åtgärdade. Allt kan inte ske på en gång, men ni kan vara säkra på att vi kommer att jobba stenhårt för en säkrare kommun. Något som vi ser är angeläget är även att höja standarden på våra gator och vägar.

För Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun

Christina Lundqvist och Sten-Åke Jansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.