2018-07-13 08:12

2018-07-13 08:12

Säkrare att vrida hopptornen

Bad: Badsäkerhet

Olycksförebyggande

Jag har i flera år påpekat för Bengtsfors kommun hur olämplig placeringen av hopptornet på flotten är vid Kråkvikens badplats. Sedan många år tillbaka installerades en ny flotte men nu med ett hopptorn som vetter utåt i sjön. Det betyder att man dels inte ser de hoppande vid nedslaget i vattnet, dels missar skådespelet om man står på bryggan eller på stranden.

I år ringde jag igen; nu till högste ansvarige chef och blev motsagd på de flesta punkter.

För det första: alla badplatserna i kommunen har hopptornet placerat utåt sjön, som om det skulle vara bättre? För det andra: alla hade varit överens om att det var den bästa placeringen, men ”alla” tillfrågades inte. För det tredje var det varje förälders eller vårdnadshavares ansvar att passa barnen. Vem ska ”passa” mig som är 79 år? Alla passare får knappast plats på vare sig flotten eller brygghuvudet!

Jag anser att hopptornet bör vändas ett kvarts varv. Då ser vi alla som hoppar. Enligt den kommunale chefen var det en omöjlig kostnad på grund av förankringen på sjöbottnen. Jag tror inte det? Dessutom skulle det vara en större risk med simmande barn i vägen. Vad menas? Om man nödvändigtvis simmar just vid tornet gör man givetvis en stor och vid sväng.

Vänta inte tills olyckan är framme, vädjar.

Eva Lundgren

Badare sedan 49 år på denna plats.

Jag har i flera år påpekat för Bengtsfors kommun hur olämplig placeringen av hopptornet på flotten är vid Kråkvikens badplats. Sedan många år tillbaka installerades en ny flotte men nu med ett hopptorn som vetter utåt i sjön. Det betyder att man dels inte ser de hoppande vid nedslaget i vattnet, dels missar skådespelet om man står på bryggan eller på stranden.

I år ringde jag igen; nu till högste ansvarige chef och blev motsagd på de flesta punkter.

För det första: alla badplatserna i kommunen har hopptornet placerat utåt sjön, som om det skulle vara bättre? För det andra: alla hade varit överens om att det var den bästa placeringen, men ”alla” tillfrågades inte. För det tredje var det varje förälders eller vårdnadshavares ansvar att passa barnen. Vem ska ”passa” mig som är 79 år? Alla passare får knappast plats på vare sig flotten eller brygghuvudet!

Jag anser att hopptornet bör vändas ett kvarts varv. Då ser vi alla som hoppar. Enligt den kommunale chefen var det en omöjlig kostnad på grund av förankringen på sjöbottnen. Jag tror inte det? Dessutom skulle det vara en större risk med simmande barn i vägen. Vad menas? Om man nödvändigtvis simmar just vid tornet gör man givetvis en stor och vid sväng.

Vänta inte tills olyckan är framme, vädjar.

Eva Lundgren

Badare sedan 49 år på denna plats.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.