2018-06-15 09:27

2018-06-15 09:27

Slå vakt om vår rätt att påverka

Företagande

Häromveckan fattade riksdagen ett klokt beslut. Vi får behålla vår rätt att välja vård och omsorg

I flertalet kommuner finns det nu möjlighet för den äldre att själv välja vilket innehåll i servicen man vill ha och vem som ska utföra den. Den bestämmanderätten ska vi slå vakt om. Det viktiga är inte vem som utför tjänsten utan att den håller hög kvalité och utförs på ett sätt som passar en själv.

Det vinsttak som regeringen ville ha var konstruerat så att de stora vårdjättarna hade kunnat fortsätta sin verksamhet, medan de små och medelstora företagen snabbt hade slagits ut.

Många av de mindre företagen är ägda av kvinnor, verksamma i glesbygd. Och gör inga stora vinster. Bra att de kan vara kvar och fortsätta sina viktiga insatser för att underlätta och förbättra livssituationen för många äldre.

Diskussionen bör i fortsättningen istället handla om kvalité. Och om att säkra vår rätt att välja bort, när det inte fungerar.

Christina Rogestam, (C)

Åmål, riksdagskandidat

Häromveckan fattade riksdagen ett klokt beslut. Vi får behålla vår rätt att välja vård och omsorg

I flertalet kommuner finns det nu möjlighet för den äldre att själv välja vilket innehåll i servicen man vill ha och vem som ska utföra den. Den bestämmanderätten ska vi slå vakt om. Det viktiga är inte vem som utför tjänsten utan att den håller hög kvalité och utförs på ett sätt som passar en själv.

Det vinsttak som regeringen ville ha var konstruerat så att de stora vårdjättarna hade kunnat fortsätta sin verksamhet, medan de små och medelstora företagen snabbt hade slagits ut.

Många av de mindre företagen är ägda av kvinnor, verksamma i glesbygd. Och gör inga stora vinster. Bra att de kan vara kvar och fortsätta sina viktiga insatser för att underlätta och förbättra livssituationen för många äldre.

Diskussionen bör i fortsättningen istället handla om kvalité. Och om att säkra vår rätt att välja bort, när det inte fungerar.

Christina Rogestam, (C)

Åmål, riksdagskandidat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.