2018-05-15 10:02

2018-05-15 10:02

Gör klar cykelvägen

Cykelväg:

Gamla Uddevallabanan mellan Bengtsfors och Billingsfors har nu varit uppgrävd i ett år och arbetet är långtifrån färdigt än.

Vi är många som använder denna sträcka för promenader, cykelpendling och diverse handikappfordon. Gång och cykelbanor ska prioriteras, heter det i de flesta av Sveriges kommuner. Bengtsfors hör då definitivt inte till dem.

Även om skisserna som visades med elbelysning, asfalt och rastplatser såg väldigt snygga ut så verkar ju detta vara omöjligt att genomföra, i alla fall under den närmaste tioårsperioden med den arbetstakt som är för närvarande.

Det måste väl ändå gå att få dit någon maskin för att jämna till gruset så att vägen i alla fall blir körbar med cykel. Hur svårt kan det vara?

Mats Johansson

Gamla Uddevallabanan mellan Bengtsfors och Billingsfors har nu varit uppgrävd i ett år och arbetet är långtifrån färdigt än.

Vi är många som använder denna sträcka för promenader, cykelpendling och diverse handikappfordon. Gång och cykelbanor ska prioriteras, heter det i de flesta av Sveriges kommuner. Bengtsfors hör då definitivt inte till dem.

Även om skisserna som visades med elbelysning, asfalt och rastplatser såg väldigt snygga ut så verkar ju detta vara omöjligt att genomföra, i alla fall under den närmaste tioårsperioden med den arbetstakt som är för närvarande.

Det måste väl ändå gå att få dit någon maskin för att jämna till gruset så att vägen i alla fall blir körbar med cykel. Hur svårt kan det vara?

Mats Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.