2018-04-13 08:24

2018-04-13 08:24

Bind samman E6 och 45:an

INSÄNDARE: Kommunikationer: Stärk vägnätet i Dalsland

Norra Dalsland behöver bättre kopplingar till E6:an och 45:an. Därtill behöver båda dessa vägar en tidigare och bättre överfart än 44:an vid Vänersborg – Uddevalla.

Vi vill därför få till en upprustning av 164:an vilket skulle gynna näringslivet i hela Dalsland. En annan väg som måste förbättras är 172:an norr om Bengtsfors.

Allt fler dalslänningar arbetar i en annan kommun i närområdet än där de bor. Det är därför av största vikt att få ordning på vägarna i Dalsland för att underlätta för människor att få ihop sitt livspussel.

Dessutom behöver vi utveckla 45:an så att det blir fyrfältsväg mellan Vänersborg och Karlstad. Dalsland ligger mitt i Fyrbodal och har stora fördelar av närheten till Uddevalla, Trollhättan, Karlstad samt Norge, men för att kunna nyttja detta geografiska läge på bästa sätt måste vägarna bli bättre.

Magnus Jacobsson

KD, Uddevalla

Stig Andersson

KD, Bengtsfors

 

Vi vill därför få till en upprustning av 164:an vilket skulle gynna näringslivet i hela Dalsland. En annan väg som måste förbättras är 172:an norr om Bengtsfors.

Allt fler dalslänningar arbetar i en annan kommun i närområdet än där de bor. Det är därför av största vikt att få ordning på vägarna i Dalsland för att underlätta för människor att få ihop sitt livspussel.

Dessutom behöver vi utveckla 45:an så att det blir fyrfältsväg mellan Vänersborg och Karlstad. Dalsland ligger mitt i Fyrbodal och har stora fördelar av närheten till Uddevalla, Trollhättan, Karlstad samt Norge, men för att kunna nyttja detta geografiska läge på bästa sätt måste vägarna bli bättre.

Magnus Jacobsson

KD, Uddevalla

Stig Andersson

KD, Bengtsfors

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.